GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα: Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα με τσεκούρια και μαχαίρια!

Εννέα άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και μαχαίρια, επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, σκοτώντας δ...


Εννέα άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και μαχαίρια, επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, σκοτώντας δύο αστυνομικούς προτού πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τα πυρά άλλων αστυνομικών, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο στη Σερικμπούγια, μια κοινότητα της επαρχίας Μπατσού, στην περιφέρεια του Κασγκάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Οι δράστες σκότωσαν δύο άοπλους αστυνομικούς και τραυμάτισαν άλλους τόσους.
Ωστόσο, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Ουιγούρων, μιας οργάνωσης που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας και στόχος της είναι η προστασία των δικαιωμάτων της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας, οι άνθρωποι που από τις κινεζικές αρχές παρουσιάζονται ως ένοπλοι δράστες, ήταν στην πραγματικότητα διαδηλωτές. Ο εκπρόσωπος Ντιλσάτ Μπασίτ είπε μάλιστα ότι συνελήφθησαν πολλές δεκάδες διαδηλωτές.
"Καλώ για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα μέτρα για να εμποδίσει την κινεζική κυβέρνηση να ανοίγει πυρ εναντίον Ουιγούρων διαδηλωτών και να τους στερεί τα δικαιώματά τους", πρόσθεσε. Το Σιντζιάνγκ, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Ουιγούροι, συγκλονίζεται σποραδικά από βίαια επεισόδια για τα οποία οι αρχές επιρρίπτουν συνήθως την ευθύνη σε "τρομοκράτες" και "αυτονομιστές". Σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν φέτος, τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση