GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακαλύφθηκε νέος σύνδεσμος στο ανθρώπινο γόνατο- Φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο στη ρήξη των χιαστών

Το ανθρώπινο σώμα δεν σταματά να μας εκπλήσσει και φαίνεται πως όσο και αν το εξερευνούμε, έχουμε κι άλλα να μάθουμε. Δυο χειρουργοί το...


Το ανθρώπινο σώμα δεν σταματά να μας εκπλήσσει και φαίνεται πως όσο και αν το εξερευνούμε, έχουμε κι άλλα να μάθουμε. Δυο χειρουργοί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Leuven ανακάλυψαν έναν άγνωστο μέχρι σήμερα σύνδεσμο που υπάρχει στο γόνατό μας. Μάλιστα ο σύνδεσμος φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη ρήξη των χιαστών που συχνά παθαίνουν οι αθλητές.

Είχε διαπιστωθεί ότι ακόμη και αν η εγχείριση σε ασθενείς με ρήξη χιαστών είναι πετυχημένη, πολλοί ασθενείς συνεχίζουν να παθαίνουν εξαρθρώσεις τις επιγονατίδας, κυρίως στη διάρκεια άσκησης ή κάποιου παιχνιδιού.



Οι χειρουργοί Dr Steven Claes και Dr Johan διαπίστωσαν ότι αυτός ο σύνδεσμος, που ονομάστηκε ALL, υπάρχει σε 97 στους 100 ανθρώπους.

Η νέα αυτή ανακάλυψη ελπίζουν τώρα πως θα οδηγήσει στην πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση σε ανθρώπους που έχουν υποστεί ρήξη χιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση