GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρώνει τραπέζι η στατιστική του Μήτρογλου!

Ούτε ο ίδιος ίσως να πίστευε τότε ότι θα έβαζε τόσα πολλά γκολ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και θα... έστρωνε το τραπέζι στο ραντεβού μ...

Ούτε ο ίδιος ίσως να πίστευε τότε ότι θα έβαζε τόσα πολλά γκολ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και θα... έστρωνε το τραπέζι στο ραντεβού με σκοπό τη δεύτερη ανανέωση .

→Με 22 γκολ σε 21 παιχνίδια την τράπουλα τη μοιράζει ο ίδιος

Πριν από περίπου δέκα μήνες η ηγεσία του Ολυμπιακού είχε φροντίσει να ανανεώσει το συμβόλαιο της συνεργασίας της με τον Κώστα Μήτρογλου -κίνηση που αποδείχτηκε σοφή, καθώς τον επόμενο Ιανουάριο ο Ελληνας στράικερ θα ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε οποιονδήποτε σύλλογο.

Ούτε ο ίδιος ο Μήτρογλου ίσως να πίστευε τότε ότι θα έβαζε τόσα πολλά γκολ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και θα… έστρωνε το τραπέζι στο ραντεβού με σκοπό τη δεύτερη ανανέωση.

Με 22 γκολ σε 21 παιχνίδια τριών διοργανώσεων και τους σκάουτερ των ευρωπαϊκών συλλόγων να έχουν γίνει «μόνιμοι κάτοικοι» στο «Καραϊσκάκης», είναι λογικό να χτυπήσει ο κόκκινος συναγερμός και η διοίκηση της πειραϊκής εταιρείας να ετοιμάζεται για νέα κουβέντα για καινούργιο συμβόλαιο.

Επί του παρόντος κυριαρχεί ο αυριανός αγώνας της εθνικής ομάδας στη Ρουμανία, ενώ ακολουθούν τα σημαντικά για τον Ολυμπιακό παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Αντερλεχτ. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, δηλαδή, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Ομως αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο έστω και μιας ανιχνευτικής συζήτησης.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα; Ο Ολυμπιακός έχει αρνηθεί μέχρι τώρα αρκετές προτάσεις για τον Μήτρογλου, αλλά άλλο να σου ζητάνε τον παίκτη από την… Τσετσενία και άλλο να έρθει μια Λίβερπουλ, μια Ντόρτμουντ ή μια Γιουβέντους. Σε τέτοια περίπτωση αλλάζουν εντελώς τα σχέδια και για να είμαστε ρεαλιστές δεν θα είναι τόσο απλό για τους «ερυθρόλευκους» να τον κρατήσουν, αφού οι μέχρι τώρα επιδόσεις του καλύπτουν τις προδιαγραφές διεθνούς καριέρας.

Σε ό,τι αφορά τα «ευαίσθητα» στοιχεία όπως είναι τα οικονομικά και με βάση το νέο συμβόλαιο που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2016, ο Μήτρογλου παίρνει αυτή τη στιγμή 650.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ υπάρχει και ρήτρα, το ασφαλές ποσό της οποίας το ξέρουν πέντε-έξι άτομα και από τις δύο πλευρές. Φημολογείται ότι κυμαίνεται στα 6-8 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να το πάει πολύ παραπάνω. Ακόμη και αν φτάσει να δώσει στον Μήτρογλου τα λεφτά του Τζιμπούρ, ο οποίος έπαιρνε γύρω στο ένα εκατομμύριο, και να του επιμηκύνει το συμβόλαιο μέχρι το 2017, δεν θα μπορούσε να του βάλει μεγαλύτερη ρήτρα για να… απογοητεύσει τις ξένες ομάδες. Δεν είναι ίδια τα στάνταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης, οπότε το ιδανικό για τους «ερυθρόλευκους» θα ήταν, αν μπορούσαν, να… αποφύγουν τη ρήτρα.

Ο Μήτρογλου από την πλευρά του κρατά χαμηλούς τόνους. Ο μάνατζέρ του δήλωσε πρόσφατα ότι κοιτάει απλώς τη δουλειά του και δεν ασχολείται με το ενδιαφέρον των άλλων συλλόγων. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι η δική του συμπεριφορά θα παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της ιστορίας.

Αυτή τη στιγμή την τράπουλα τη μοιράζει ο ίδιος. Κι όσο θα συνεχίζει να βάζει γκολ, δύσκολα θα χάσει την παρτίδα!
Μ. Μορφονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση