GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΒ: Δεν υπάρχει ένδειξη ραδιενέργειας στο λιμάνι

O Οργανισμός Λιμένος Βόλου, με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι ουδέποτε ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια στα φορτία, τα οποία διακινεί η Χαλ...


O Οργανισμός Λιμένος Βόλου, με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι ουδέποτε ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια στα φορτία, τα οποία διακινεί η Χαλυβουργία από το λιμάνι.

Συγκεκριμένα επισημαίνει πως οι συνεχείς έλεγχοι τους οποίους διενεργεί η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), κατόπιν αιτήσεων του ΟΛΒ, έδειξαν πως δεν υπάρχει ίχνος ραδιενεργού στοιχείου στα φορτία της «Χαλυβουργίας Θεσσαλίας».

Ανάλογοι έλεγχοι έγιναν, το 2013, στις 8 Ιανουαρίου, στις 28 Μαΐου, στις 19 Οκτωβρίου και πρόσφατα στις 29 Οκτωβρίου, κατά τη διαδικασία μεταφοράς και φόρτωσης μεγασάκων που περιείχαν, κατά περίπτωση, τέφρα υψικαμίνου, σκόνη ηλεκτρικού κλιβάνου και σκόνη υψικαμίνου και δεν ανίχνευσαν στοιχεία ραδιενέργειας.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση