GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η ηθοποιός Αντιγόνη Βαλάκου

Μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της δραματικής σκηνής τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο άφησε την τελευταία της πνοή...


Μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της δραματικής σκηνής τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών.
Γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα απ” όπου και πήγε στην Αθήνα το 1946. Στο χρόνο που σπούδαζε στις δύο τελευταίες γυμνασιακές τάξεις, φοίτησε παράλληλα στο “Θεατρικό Σπουδαστήριο” του Βασίλη Ρώτα.
Προσλήφθηκε από το Εθνικό Θέατρο στο οποίο και υποδύθηκε πρωτεύοντες ρόλους στο “Χειμωνιάτικο παραμύθι” του Σαίξπηρ (ως Περντίτα), στο “Δρόμο του ποταμού” του Μόργκαν, στο “Άνθρωπος του διαβόλου” του Μπέρναρντ Σο και στην “Κολόμπ” του Αρνούιγ (ως Κολόμπ).
Το 1955, συνεργαζόμενη με το Θέατρο Εθνικού Κήπου, υποδύθηκε την Οφηλία στον “Άμλετ” του Σαίξπηρ.
Στο Εθνικό Θέατρο συνέχισε τις θεατρικές της επιτυχίες ως “Μαίρη Γουώρεν” στη “Δοκιμασία” του Άρθουρ Μίλερ, στα “Στρατηγήματα εραστών” και ως Ισμήνη στην Αντιγόνη του Σοφοκλή (1956).
Υπήρξε πρωταγωνίστρια του θιάσου Κώστα Μουσούρη, διακρινόμενη ως “Άννα Φρανκ” στο ομώνυμο έργο.
Φιλμογραφία
Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953)
Γκόλφω (1955)
Ο δρόμος με τις ακακίες (1956)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)
Η μοίρα γράφει την ιστορία (1957)
Το αμαξάκι (1957)
Κρυστάλλω (1959)
Χαμένα όνειρα (1961)
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
Αθώα ή ένοχη; (1963)
Ο μετανάστης (1965)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση