GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Ένας ένοπλος που άνοιξε πυρ με επιθετικό τουφέκι μέσα στον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου του Λος Άντζελες προκάλεσε το...


Ένας ένοπλος που άνοιξε πυρ με επιθετικό τουφέκι μέσα στον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου του Λος Άντζελες προκάλεσε τον θάνατο ενός πράκτορα της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών...

(TSA) και τον τραυματισμό επτά ακόμη ανθρώπων
Ο ένας ένοπλος άνδρας , ο 23χρονος Πολ Τσιάντσια, άνοιξε πυρ με επιθετικό τουφέκι σε σημείο ελέγχου του αεροδρομίου και τραυματίστηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Προτού συλληφθεί ο δράστης είχε καταφέρει να σκοτώσει έναν πράκτορα της TSA, τον 39χρονο Γκεράρντο Χερνάντες και να τραυματίσει πολλούς άλλους ανθρώπους.
«Πολλοί πράκτορες της TSA τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων θανάσιμα», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών.

Είναι η πρώτη φορά που ένας πράκτορας της TSA σκοτώνεται εν ώρα υπηρεσίας από την ίδρυση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Associated Press ότι άκουσε περισσότερους από δέκα πυροβολισμούς στο εσωτερικό του τερματικού σταθμού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης έδρασε μόνος του και δεν πρόκειται για υπάλληλο της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Los Angeles Times, ο Σιάνσια έτεινε το όπλο του στους ταξιδιώτες και τους ρωτούσε «αν είναι πράκτορες της TSA». Αν η απάντηση ήταν «όχι», συνέχιζε το δρόμο του.
Η αστυνομία βρήκε πάνω στον δράστη ένα σημείωμα που έκανε λόγο για την «απογοήτευσή του από την κυβέρνηση», σύμφωνα με τους Λος Άντζελες Τάιμς, που επικαλούνται έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
Φίλοι και μέλη της οικογένειας του Σιάνσια ανέφεραν ότι ενδέχεται να είχε αυτοκτονικές τάσεις, πρόσθεσε η εφημερίδα.

«Προς το παρόν πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν μεμονωμένο δράστη», διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας του αεροδρομίου Πάτρικ Γκάνον.
Μια φωτογραφία του δράστη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το FBI δείχνει έναν άνδρα με κοντοκουρεμένα μαύρα μαλλιά και φαβορίτες, ενώ μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές ερευνούν το σπίτι του στο Λος Άντζελες.
Η αστυνομία και το FBI ερευνούν και το σπίτι του πατέρα του στο Νιου Τζέρσεϊ, στην πόλη Πένσβιλ Τάουνσιπ.

Σχεδόν 750 πτήσεις αναβλήθηκαν, ακυρώθηκαν ή κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια καθώς η αστυνομία απομάκρυνε τους ταξιδιώτες και έκλεισε τρεις τερματικούς σταθμούς του LAX. Οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο παρέμειναν κλειστοί για ώρες προκαλώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την ανησυχία του για το αιματηρό επεισόδιο.

opinion post

1 σχόλιο

  1. Χμμμμ... Χρυσαυγίτης θα ήταν από τη γνωστή "εγκληματική οργάνωση".


    Ναι, ας το κάνουν πρωτοσέλιδο οι διαπλεκόμενες εφημερίδες και τα έγκυρα Μεγκαλοκάναλα που Σκανε, ξέρουν αυτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση