GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σομαλία: Φονική έκρηξη αυτοκινήτου-βόμβας στοΜογκαντίσου

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένας Σομαλός διπλωμάτης, κι ακόμη 15 τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός αυτοκ...


Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένας Σομαλός διπλωμάτης, κι ακόμη 15 τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός αυτοκινήτου-βόμβας έξω από ένα ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου, σύμφωνα με τις σομαλικές αρχές, οι οποίες επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή στους ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ.
Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν αμέσως την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο έπειτα από την ισχυρή έκρηξη μπροστά στο πολυτελές ξενοδοχείο Μάκα στην Μουκαράμα.
«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της σομαλικής κυβέρνησης, ο Ριντουάν Χατζί Αμπντιουάλι.
Ανώτερος Σομαλός κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ζητώντας να μην κατονομαστεί ότι η επίθεση αυτή φέρει τα χαρακτηριστικά των ισλαμιστών μαχητών Σεμπάμπ, οι οποίοι ελέγχουν ακόμη τεράστιες περιοχές στις επαρχίες του νότου.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο οι νεκροί είναι από τέσσερις ως δώδεκα, περιλαμβανομένων «πολλών αστυνομικών ή ανδρών της ασφάλειας». Ένας αξιωματικός της αστυνομίας είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 11 νεκρούς.
Στο νοσοκομείο Μαντίνα του Μογκαντίσου διακομίστηκαν 22 πρόσωπα για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες μετά την επίθεση, ανάμεσά τους τρεις οι οποίοι εξέπνευσαν στην αίθουσα των επειγόντων, σύμφωνα με τον ιατρό Μοχάμεντ Γιούσουφ. Δεν είναι σαφές εάν οι νεκροί για τους οποίους μίλησε ο γιατρός συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο απολογισμό.
Ένας από τους σημαντικότερους διπλωμάτες στη χώρα, ο Αμπντουλκαντίρ Αλί Ντουούμπ, πρώην πρεσβευτής της Σομαλίας στο Λονδίνο, είναι ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ένας άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά συνελήφθη μετά την έκρηξη. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο άνδρας αυτός ανακρίνεται», είπε ο Αμπντιουάλι.
Το Μογκαντίσου γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων αυτοκτονίας και βομβιστικών επιθέσεων με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά από την Σεμπάμπ, μια οργάνωση η οποία διατηρεί δεσμούς με την αλ Κάιντα και επιδιώκει να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από την Δύση κυβέρνηση.
Στο ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη συχνάζουν πολλά μέλη της οικονομικής και της πολιτικής ελίτ της Σομαλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση