GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: "Απαράδεκτα τα σχόλια κατά του Τατσόπουλου"!

Την προτροπή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να "λειτουργούν ως κυβέρνηση", δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε...

Την προτροπή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να "λειτουργούν ως κυβέρνηση", δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε όλα τα πεδία της πολιτικής, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, απηύθυνε ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ότι είναι πιθανό οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η εικόνα προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση.
Ένα μέρος της έντονης συζήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα, αφιερώθηκε στις θέσεις που ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, κυρίως για την πολιτική συμμαχιών, δεχθείς σχετική κριτική, ενώ και ο ίδιος απάντησε, επικρίνοντας σχόλια κομματικών στελεχών που έγιναν εις βάρος του.
Ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας τόνισε ότι υπήρξαν απαράδεκτα σχόλια στο διαδίκτυο κατά του κ. Τατσόπουλου και ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη, προσοχή στον τρόπο έκφρασης όλων των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και των στελεχών του κόμματος, τονίζοντας ότι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντική, όπως και η ενότητα γιατί "βρισκόμαστε σε πόλεμο", όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος διευκρίνισε με τη σειρά του τις θέσεις του σχετικά με την πολιτική συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ και τις προϋποθέσεις που ο ίδιος υπογράμμισε για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ή το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις. Εν κατακλείδι , πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν, ότι μετά τη συζήτηση στην ΚΟ το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν.

Προαναγγελία για ονομαστικές ψηφοφορίες
Ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για σύγχυση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σημειώνοντας ότι "από τη μια μας ευχαριστούσαν για την πρόταση μομφής και από την άλλη μας επιτίθενται περί δήθεν πρόσκλησης σε αποστασία".
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα για να υπογραμμίσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από το κοινοβούλιο , ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση να προκαλέσει ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την αναφορά του στη διαμάχη περί αποστασίας, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που ανέτρεψε κυβέρνηση του κόμματός του το 1993.
Σε εκτενή αναφορά - ανάλυσή του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΜΜΕ, τραπεζικό σύστημα και γενικότερα σε υποστηρικτές του Μνημονίου, τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει πιό σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό" και ανέπτυξε τρόπους αντιμετώπισής του το επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι ονομαστικές ψηφοφορίες, η διαδικασία και η ψήφιση του προϋπολογισμού, το θέμα των πλειστηριασμών και τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι μεγάλοι σκόπελοι που είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να τους περάσει.
Κλείνοντας την εκτενή αναφορά του στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτή βρίσκεται σε αδιέξοδο, ότι έχει τεράστια προβλήματα συνοχής, ενώ επανέλαβε ότι η πρωτοβουλία για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα την εκδηλώσει όταν το κόμμα θεωρήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.
Η κοινοβουλευτική ομάδα συζήτησε επίσης την έναρξη μιας καμπάνιας προς τον ελληνικό λαό ενόψει των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και του προϋπολογισμού, ενώ κομματικές πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την ενίσχυση και της ιδεολογικής αντιπαράθεσης το επόμενο διάστημα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση