GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανατολικοευρωπαίοι έστησαν ηλεκτρονική απάτη εκατομμυρίων

Οι «υπέροχοι 7» πουλούσαν σε ιστοσελίδες δημοπρασιών αντικείμενα που δεν υπήρχαν!   Έξι Ρουμάνοι και ένας Αλβανός ενοχοποιούνται πλέον ...

Οι «υπέροχοι 7» πουλούσαν σε ιστοσελίδες δημοπρασιών αντικείμενα που δεν υπήρχαν!
 
Έξι Ρουμάνοι και ένας Αλβανός ενοχοποιούνται πλέον με κατηγορίες ότι οργάνωσαν μια κυβερνο-απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, πουλώντας αυτοκίνητα, σκάφη και άλλα πολυτελή αντικείμενα στο eBay -και συναφείς ιστοσελίδες-, μόνο που δεν τα είχαν ποτέ στην κατοχή τους!

Η Interpol έχει εξαπολύσει διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της συμμορίας των 7. Ο ιθύνων νους μάλιστα της σπείρας είχε συλληφθεί το 2010, κατάφερε ωστόσο να γλιτώσει τη φυλακή εκμεταλλευόμενος νομικό κενό στο ποινικό σύστημα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καταζητείται ο ρουμάνος «εγκέφαλος» της συμμορίας Nicolae Popescu, αλλά και οι συμπατριώτες του Daniel Alexe, Dmitru Daniel Bosogioiu, Ovidiu Cristea και Dragomir Razvan, καθώς και ο αλβανικής καταγωγής Fabjan Meme. Το όνομα του έβδομου καταζητούμενου δεν είναι γνωστό, παρά μόνο τα ηλεκτρονικά του ψευδώνυμα «George Skyper» και «Tudor Barbu Lautaru».

Σύμφωνα με τις Αρχές, η σπείρα ανέβαζε αγγελίες στο eBay, το Cars.com, το AutoTrader.com και το CycleTrader.com για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και σκάφη, με τιμές που κυμαίνονταν από 10.000-45.000 δολάρια, στέλνοντας στον υποψήφιο αγοραστή πλαστά πιστοποιητικά και ψεύτικους τίτλους για να τον πείσουν ότι η συναλλαγή ήταν νόμιμη.



Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, εμφανίζονταν ως -ανύπαρκτοι- έμποροι αυτοκινήτων των ΗΠΑ, ενώ δεν δίστασαν να ανεβάσουν μέχρι και ιστοσελίδες με τις πλαστές αντιπροσωπείες τους! Οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν με πλαστά διαβατήρια τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας προκαταβολές και πληρωμές από τους πελάτες τους.

Η συμμορία δρούσε μάλιστα ανενόχλητη τουλάχιστον από το 2006, με τις διωκτικές Αρχές να έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 800 περίπου θύματα που έστειλαν χρήματα για ανύπαρκτα ρολόγια Rolex, αυτοκίνητα, γιοτ, ιδιωτικά αεροσκάφη και άλλα πολυτελή αντικείμενα.

Όσο για το μέγεθος της απάτης, μέχρι στιγμής ανέρχεται στο 1 εκατ. δολάρια, με τα λεφτά που έστειλε το κοινό για την πλειοδοσία στις δημοπρασίες να μην αντιστοιχούν φυσικά σε αγαθά. Η πλήρης έκταση του ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν είναι ακόμα γνωστή, οι Αρχές θεωρούν ωστόσο ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια..

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση