GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ! Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο...

O Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ, δολοφονήθηκε με Πολώνιο το 2004, σύμφωνα με τα αποτελέσμτα Ελβετών ειδικών, που έκαναν εξετάσεις στη...

O Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ, δολοφονήθηκε με Πολώνιο το 2004, σύμφωνα με τα αποτελέσμτα Ελβετών ειδικών, που έκαναν εξετάσεις στη σορό του.
Αυτό αποκάλυψε η χήρα του Αραφάτ, Σούχα. "Αποκαλύπτεται ένα πραγματικό έγκλημα" δήλωσε στο Reutes.
Επιστήμονες ομάδας ειδικών, άνοιξαν τον τάφο του Αραφάτ στη Ραμάλα και πήραν δείγματα από τη σορό του για να ερευνήσουν αν είχε δηλητηριαστεί.
Οι επιστήμονες εντόπισαν "υψηλά επίπεδα Πολωνίου", κάτι που ενισχύει την εκδοχή της δηλητηρίασης. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι έχουν επισημάνει ότι η έρευνά τους συνάντησε αρκετά εμπόδια, λόγω και του ότι έχουν περάσει 8 χρόνια από τον θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη, ενώ η έρευνά τους βασίστηκε σε περιορισμένα δείγματα.
"Η εξέταση επιβεβαίωσε αυτά που υποστηρίζαμε" είπε η Σούχα Αραφάτ, αφού η ομάδα, παρέδωσε το πόρισμα στους δικηγόρους της αλλά και σε Παλαιστίνιους αξιωματούχους στη Γενεύη.
"Αποδεικνύεται επιστημονικά, ότι ο θάνατος του δεν ήταν φυσικός και έχουμε αποδείξεις ότι δολοφονήθηκε", σημείωσε η Σούχα Αραφάτ.
Η Σούχα Αραφάτ, δεν κατηγόρησε καμία χώρα ή κάποιο άτομο και παραδέχθηκε ότι ο σύζυγός της είχε πολλούς εχθρούς, πρόσθεσε όμως με νόημα ότι το Ισραήλ τον χαρακτήριζε ως "εμπόδιο για την Ειρήνη".
Ο Γιασέρ Αραφάτ πέθανε σε νοσοκομείο το Παρισιού το Νοέμβριο του 2004. Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία, ο Αραφάτ πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία, που προήλθε από εντερική φλεγμονή, σε ηλικία 75 ετών.
Ολόκληρο το πόρισμα όπως δημοσιεύθηκε στο AlJazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση