GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε κεντρικούς δρόμους του... πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσα...


Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε κεντρικούς δρόμους του... πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ελλείψει και της Δημοτικής Αστυνομίας, επισημαίνει ο διευθύνων την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής, σε έγγραφό του προς την Τροχαία.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από την Τροχαία να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ήτοι κλήσεις και αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των παραβατών, ακόμη κι αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος οδήγησης, αλλά και -κατά περίπτωση- απομάκρυνση των οχημάτων με γερανούς.

Στην έγγραφη παραγγελία του προς την Τροχαία, ο εισαγγελικός λειτουργός παρατηρεί ότι «τον τελευταίο καιρό επικρατεί έκνομη κατάσταση στις κύριες αρτηρίες και λεωφόρους της Θεσσαλονίκης αλλά και στο σύνολο των οδών της πόλης».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, «προκαλεί εντύπωση και πολλές αντιδράσεις η μακροχρόνια στάθμευση οχημάτων στις λεωφορειολωρίδες, στις κύριες οδικές αρτηρίες, στα πεζοδρόμια κεντρικών περιοχών της πόλης, σε παράλληλες σειρές, έτσι ώστε δύο ή τρεις ή τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας να περιορίζονται σε μία, με αποτέλεσμα να είναι μετά βίας δυνατή η κυκλοφορία, χωρίς να λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τον έλεγχο των παραβατών και την άμεση απομάκρυνση των αυτοκινήτων που παρακωλύουν την κυκλοφορία».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα ακόμη ζήτημα που θίγει ο Ευ. Μαδεμλής στο ίδιο έγγραφο είναι «η αυθαίρετη κατάληψη οδοστρώματος με διάφορα αντικείμενα από ιδιοκτήτες καταστημάτων ή περιπτέρων», πράξεις, που κατά τον εισαγγελέα, διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, και οφείλει η Τροχαία να βεβαιώνει.

Εξάλλου, ο εισαγγελέας στην ίδια αναφορά, επισημαίνει ότι είναι συχνό το φαινόμενο κυκλοφορίας διαφόρων αυτοκινήτων, κυρίως ταξί, τα οποία εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες καυσαερίων, με συνέπεια την έντονη ρύπανση του ήδη βεβαρημένου περιβάλλοντος. Και στην περίπτωση αυτή, ζητά από τα όργανα της Τροχαίας τα οχήματα αυτά να εντοπίζονται και να αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας τους, όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ.

«Η υπηρεσία Τροχαίας επιβάλλεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να ασκεί τον προσήκοντα τροχονομικό έλεγχο και να βεβαιώνει κατά νόμο κάθε αξιόποινη πράξη, όχι προς επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αλλά προς εκτέλεση του τεταγμένου υπηρεσιακού καθήκοντός της» καταλήγει στην έγγραφη παραγγελία του ο εισαγγελέας.

2 σχόλια

  1. Καλά που ξύπνησε και ένας εισαγγελέας. ΠΕΣΤΑ! Αλλά ποιός ακούει! Ειδικά τις τελευταίες μέρες η κατάστασταση ειναι τραγικη... ούτε με ποδηλατο δεν περνιέται το κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντού τα ίδια ειναι λόγο έλλειψηΣ οδικής Παιδείας ο καθένας κάνει ότι Θέλει και οι τροχαία ανύπαρκτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση