GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύσκεψη για το Φορέα Διαχείρισης του έργου Ύδρευσης Πάτρας

Συνεχίζεται σε δεύτερο κύκλο συναντήσεων το θέμα της νομικής μορφής του Φορέα Διαχείρισης του έργου Ύδρευσης Πάτρας και οικισμών Β.Δ...


Συνεχίζεται σε δεύτερο κύκλο συναντήσεων το θέμα της νομικής μορφής του Φορέα Διαχείρισης του έργου Ύδρευσης Πάτρας και οικισμών Β.Δ. Αχαΐας από τους ποταμούς Πείρο και ...

Παραπείρο, στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο Δήμαρχος Πατρέων Ιωάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Αθανάσιος Καρπής, ο Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΠ Αντώνιος Κότσαλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας Αθανάσιος Γιανναδάκης, ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΕ/ΟΣΥΕ Γεώργιος Λάζαρης και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΔΕ Δημήτριος Καραβίδας, όπου και συζητήθηκαν τα εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας που θα μπορεί να έχει ο νέος φορέας όπως παρουσιάζεται μέσα από το ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη συνάντηση οι Δήμαρχοι ανέλυσαν τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων με τις προτάσεις τους και έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή τους στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο κ. Αγγελάκας τόνισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι το έργο να περάσει στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού με μια μορφή που θα επιλεγεί μετά από περαιτέρω διερεύνηση που θα ζητήσει από τους μελετητές του Πανεπιστημίου Πατρών μιας και τα ερωτήματα που τέθηκαν στη συνάντηση δεν προσδιορίζεται από τα παραδοτέα.

Το ΤΕΕ, μέσω του κ. Γιανναδάκη, τόνισε την χρησιμότητα της μελέτης μιας και τα τεχνικά στοιχεία που αναδεικνύονται από αυτήν θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της καταλληλότερης μορφής που θα πρέπει να έχει ο φορέας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Λάζαρη όπου και προσδιόρισε την πορεία του έργου μέχρι σήμερα καθώς και το χρονοδιάγραμμα των υπολειπόμενων εργασιών προκειμένου οι όποιες αποφάσεις παρθούν να συμπίπτουν με την ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ότι η ΠΔΕ σε συνεργασία με τους Δήμους και το ΤΕΕ θα εκπονήσει άμεσα ένα ερευνητικό πρόγραμμα όπου θα προσδιορίζονται όλες οι μορφές διαχείρισης φορέα βάσει των σημερινών δεδομένων έτσι όπως λειτουργούν σήμερα οι τρεις Δήμοι και η ΠΔΕ καλύπτοντας όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στο τραπέζι, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εργαλείο όπου θα διευκολύνει τις όποιες αποφάσεις ληφθούν σε επόμενη συνάντηση, η οποία ορίστηκε για τα μέσα Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση