GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ν. Κακλαμάνης: Το "έργο" του Γ. Καμίνη για τον Εθνικό Κήπο

Με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο», η δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», υπενθυμίζει...

Με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο», η δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», υπενθυμίζει το «έργο» του κ. Καμίνη, για τον Εθνικό Κήπο.

«Χθες, ο Γιώργος Καμίνης ανακάλυψε την… Αμερική. Μετέτρεψε σε προεκλογική φιέστα την ανάθεση ανάπλασης του Εθνικού Κήπου σε ιδιώτη ξεχνώντας (;) να αναφέρει ότι :

- Επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη (2010), υπεγράφη προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της τότε Νομαρχίας και νυν Περιφέρειας, ύψους 7 εκ. ευρώ, για πλήρη ανάπλαση του Εθνικού Κήπου (υποδομές και πράσινο). Η ανάπλαση θα γινόταν με σεβασμό, στην ιστορία του Εθνικού Κήπου και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Γεωπονική Σχολή.


- Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι για πρώτη φορά στη περίπτωση του Εθνικού Κήπου συνέπραξε ο δήμος, με τον ιδιωτικό τομέα.

Κάτι που διαψεύδεται από τη παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου του Εθνικού Κήπου, ως το 2012, εξεχουσών προσωπικοτήτων όπως του κ. Γιάννη Κωστόπουλου (πρόεδρος της ALPHA BANK), κ. Σπύρου Μεταξά (εφοπλιστής) κ.α. Ανθρώπων, που συνεισέφεραν πολλά, ώστε ο Εθνικός Κήπος να παραμείνει ζωντανός, διεξάγοντας εκθέσεις (Βάνα Ξένου, «Η ψυχή του Τόπου», 1Ιουνίου- 10 Αυγούστου 2010).

Το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο, η νυν δημοτική αρχή το κατήργησε «πραξικοπηματικά» στις 24 Φεβρουαρίου 2012.

Κι αυτό προφανώς δεν έγινε για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, καθώς όλα τα μέλη του Δ.Σ. ήταν άμισθα.

Στόχος ήταν να πάρει ο δήμος τις 500.000 ευρώ του αποθεματικού, που υπήρχαν στο ταμείο και κυρίως για να διεξάγει -χωρίς έλεγχο- όλες τις διαδικασίες ανάπλασής του (7 εκ. ευρώ) από το καταργούμενο Δ.Σ. του συγκεκριμένου νομικού προσώπου.

-Τι συνέβη τελικά; Ο Δήμος Αθηναίων, που ήταν, επί 3 χρόνια, επισπεύδων για τις διαδικασίες ανάπλασης, «εκοιμήθη» -για πολλοστή φορά- με αποτέλεσμα ο Περιφερειάρχης να καταγγείλει τη σύμβαση. Έτσι χάθηκαν τα 7 εκ. ευρώ, που θα δίνονταν από το ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας!

-Αν στα παραπάνω 7 εκ. ευρώ προσθέσουμε και τα 8 εκ. που χάθηκαν λόγω της απένταξης από το ΕΣΠΑ των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής, φθάνουμε αισίως στα 15 εκ. ευρώ! Πρόκειται για χρήματα, που ο Δήμος Αθηναίων απώλεσε για έργα στην πόλη, εξαιτίας της κωλυσιεργίας και των κακών χειρισμών της δημοτικής αρχής.

Αν η «σωστή» διαχείριση των οικονομικών του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, που ευαγγελίζεται ο κ. Καμίνης, νομίζει ότι καλύπτεται με προεκλογικές φιέστες όπως η χθεσινή πλανάται πλάνην οικτρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση