GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο χαμηλό ρεκόρ για τη δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

Νέα «ρεκόρ» στο 20% σημείωσε η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν κατ...


Νέα «ρεκόρ» στο 20% σημείωσε η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί από το 1958.

Ωστόσο, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου IFOP, οι Γάλλοι πιστεύουν πως ούτε η συντηρητική ούτε η ακροδεξιά αντιπολίτευση θα τα κατάφερναν καλύτερα αν ήταν στην εξουσία.

Μία δημοσκόπηση του IFOP, η οποία δημοσιεύεται από την εφημερίδα «Le Journal de Dimanche», έδειξε πτώση τριών μονάδων από τον Οκτώβριο, όταν ο Ολάντ εμφανιζόταν ως ο λιγότερο δημοφιλής γάλλος πρόεδρος σε μια δημοσκόπηση της BVA, με ποσοστό δημοτικότητας 26%.

Τον Δεκέμβριο του 1991, η δημοτικότητα του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Μιτεράν είχε πέσει στο 22%, ενώ το χαμηλότερο επίπεδο της δημοτικότητας του συντηρητικού προκατόχου του Ολάντ, του Νικολά Σαρκοζί, ήταν το 28% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2011.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση του IFOP, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης στα μέσα Νοεμβρίου, έδειξε πως οι περισσότεροι Γάλλοι δεν πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση θα έκανε καλύτερη δουλειά. Μόλις το 25% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το συντηρητικό κόμμα UMP θα τα κατάφερνε καλύτερα και μόνο το 19% εκτιμά πως θα τα κατάφερνε καλύτερα το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Η «Journal de Dimanche» σχολιάζει πως οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση δείχνουν πως οι Γάλλοι, εκτός του ότι αισθάνονται απελπισμένοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι δυσαρεστημένοι και από την αναποφασιστικότητα που εμφανίζει η ηγεσία του Ολάντ.

Πολλοί ερωτηθέντες, προσθέτει η εφημερίδα, επικαλέσθηκαν το χειρισμό από τον Ολάντ της υπόθεσης μιας μετανάστριας μαθήτριας που απελάθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση