GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρνείται το Ισραήλ ανάμειξη στο θάνατο του Αραφάτ

Το Ισραήλ αρνήθηκε την Πέμπτη ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ το 2004, μία ημέρα μετά τη δη...

Το Ισραήλ αρνήθηκε την Πέμπτη ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ το 2004, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ελβετών εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία ο Αραφάτ ενδεχομένως να πέθανε από δηλητηρίαση με ραδιενεργό πολώνιο.

"Δεν υπάρχει καμία σχέση του Ισραήλ με κανένα τρόπο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γιγκάλ Παλμόρ, απαντώντας σε ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης "είναι απολύτως ασαφή", σχολίασε ο ίδιος.

"Επομένως, αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι μία επιστημονική απόδειξη που να καθορίζει τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον ένα ακόμη επεισόδιο στην ατέλειωτη σαπουνόπερα στην οποία η Σούχα Αραφάτ αντιμετωπίζει την Παλαιστινιακή Αρχή", είπε ο Παλμόρ αναφερόμενος στη χήρα του Αραφάτ. "Η θεωρία έχει περισσότερες τρύπες απ΄ό,τι το ελβετικό τυρί", σχολίασε.

Το Αλ Τζαζίρα που δημοσίευσε πρώτο την έκθεση, δεν αναφέρθηκε στο ποιός μπορεί να δηλητηρίασε τον Αραφάτ.

Μέλη της επιτροπής της Παλαιστινιακής Αρχής που ερευνούν τα αίτια θανάτου του Αραφάτ είπαν ότι δεν θα σχολιάσουν το ζήτημα μέχρι να δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα σχολιαστούν τα ευρήματα των γάλλων και ρώσων εμπειρογνωμόνων.

Ο ακριβής χρόνος της συνέντευξης Τύπου δεν έγινε γνωστός καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή αναμένει την ανάλυση των πορισμάτων των τριών εκθέσεων από τους δικούς της εμπειρογνώμονες.

Οι τρεις ομάδες από την Ελβετία, τη Ρωσία και τη Γαλλία έλαβαν δείγματα από τον τάφο του Αραφάτ για να τα εξετάσουν για ίχνη πολώνιου - 210 τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι δηλητηρίασε τον Αραφάτ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 75 ετών σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο έξω από το Παρίσι, στις 11 Νοεμβρίου 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση