GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ούτε σήμερα έγιναν μαθήματα σε Μετσόβιο και Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τελικά, δεν έγιναν ούτε σήμερα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρά την αρχική ανακοίνωση των διδασ...

Τελικά, δεν έγιναν ούτε σήμερα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρά την αρχική ανακοίνωση των διδασκόντων για έναρξη των μαθημάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο, νέες γενικές συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ».

Η Ομοσπονδία δηλώνει: «Ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα για δέκατη βδομάδα. Υπερασπίζουμε το ιερό δικαίωμα στην εργασία, το δημόσιο πανεπιστήμιο και το δικαίωμα των φοιτητών να υποστηριχθούν οι σπουδές του».

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κάνει λόγο για «συκοφάντηση του καθόλα δίκαιου αγώνα του διοικητικού προσωπικού και μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που πέφτουν στο κενό».

Και υπογραμμίζει: «Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδυναμία λειτουργίας και η εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που επιμένουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης το 25% των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στα οκτώ μεγαλύτερα πανεπιστήμια».

Κύκλοι του πανεπιστημίου έλεγαν ότι δεν αποκλείεται οι διοικητικοί του Ιδρύματος να κερδίσουν χρόνο, παραπέμποντας την υπόθεση σε δευτεροβάθμιο όργανο -δηλαδή στην Ομοσπονδία τους.

Επίσης, όπως εκτιμάται μέσα στο πανεπιστήμιο, πιθανότατα μια καθυστέρηση των διοικητικών να σήμαινε συγκρουσιακές σχέσεις με μέλη ΔΕΠ που θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα και διαβλέπουν οτι οι διοικητικοί τραβούν τα πράγματα στα άκρα, αισθανόμενοι «ξένο σώμα» με το πανεπιστήμιο, λόγω της διαθεσιμότητας.

Δεν είναι λίγοι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που δηλώνουν οτι δεν πρόκειται να αφήσουν κλειστό το πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, που ξεκινά την Παρασκευή.

Πάντως, όπως διαφαίνεται, στον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα υπάρχει περιφρούρηση σε κάθε περίπτωση.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση