GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμετανόητος ο Αμερικανός ακροδεξιός με το αφρικανικό αίμα

Ιδρυσε μια μικρή οργάνωση απειλεί να γίνει ένας θύλακας ρατσιστικού μίσους Έκπληξη έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η πρόσφατη αποκάλυψη πως ένα...

Ιδρυσε μια μικρή οργάνωση απειλεί να γίνει ένας θύλακας ρατσιστικού μίσους

Έκπληξη έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η πρόσφατη αποκάλυψη πως ένας γνωστός από την τηλεόραση ακροδεξιός ρατσιστής και υπέρμαχος της «λευκής υπεροχής» αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τελικά δεν είναι τόσο… λευκός όσο φανταζόταν. Ο 62χρονος Κρεγκ Κομπ εμφανίστηκε πριν μερικές ημέρες στην εκπομπή «The Trisha Goddard Show» όπου παραδέχτηκε πως υποβλήθηκε σε μια σειρά από γενετικά τεστ, τα οποία έδειξαν πως είναι, κατά ένα ποσοστό 14%, Αφρικανός και συγκεκριμένα από μια περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής!

Ο Κομπ, που είναι κατά το υπόλοιπο 86% Ευρωπαίος, δήλωσε στην εκπομπή πως «δέχτηκα να υποβληθώ στα τεστ αυτά επειδή θεώρησα πως θα έχω να κάνω με επιστημονικά αποτελέσματα, αλλά μάλλον έκανα λάθος. Αλλά ακόμη κι αν έκανα ένα τεστ που να πίστευα πως είναι άκρως επιστημονικό και έβγαζε τα ίδια αποτελέσματα, πάλι θα πρέσβευα την ίδια άποψη: δεν θέλουμε άλλους νέγρους σε αυτό το πλανήτη». Αμετανόητος…

Ο Κομπ εμφανίστηκε σε πολλές αμερικανικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα πριν λίγους μήνες, ως ιδρυτής του «Χωριού των Καταραμένων», μιας μικρής οργάνωσης που απειλεί να γίνει ένας θύλακας ακροδεξιού μίσους και ρατσιστικής βίας στην ήρεμη, κατά τα άλλα, κωμόπολη Λάιθ της Βόρειας Ντακότα.

Ο 62χρονος ρατσιστής τοποθέτησε κοντά στο γραφείο της κοινότητας μια πινακίδα με ζωγραφισμένη τη ναζιστική σβάστικα. Μέχρι στιγμής η εκστρατεία τουέχει αποτύχει παταγωδώς. Μόνο μία οικογένεια έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Κομπ, εκείνη του 28χρονου Κίναν Ντάτον, μέλους άλλης ναζιστικής οργάνωσης. Ο Ντάτον μετακόμισε πρόσφατα εκεί μαζί με τη γυναίκα του Ντέμπρα και τα πέντε τους παιδιά.

Σε μια προσπάθεια να γίνει το Λάιθ μια πραγματική «κοινωνία των λευκών», ο Κομπ κάνει ήδη τις «δέουσες» κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, στέλνοντας μήνυμα στο μοναδικό μαύρο κάτοικο της κωμόπολης, τον Μπόμπι Χάρπερ, και προσωπικώς στην (λευκή) σύζυγό του. «Τι κάνεις παντρεμένη με ένα νέγρο; Θέλω να τον αφήσεις και να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τον Κομπ. Κάντο τώρα!», ανέγραφε το σημείωμα που αναρτήθηκε στη πόρτα της Σεριλ Χάρπερ.

Παρά το καταφανώς γελοίον του πράγματος, ο δήμαρχος του Λάιθ, Ράιαν Σοκ, δήλωσε:«η ζωή μας ήρθε τα πάνω κάτω μετά την εμφάνιση του Κομπ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση