GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαιρετισμός δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη για τη συνεργασία με το ΤΕΕ

Κυρίες και κύριοι, Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης οικοδομικών αδειών, που παρουσιάζει σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ε...


Κυρίες και κύριοι,
Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης οικοδομικών αδειών, που παρουσιάζει σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι ένα ακόμη, σημαντικό βήμα, εκσυγχρονισμού της... διοίκησης και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους των δήμων της χώρας.

Πρόκειται για ένα νέο, ενιαίο σύστημα υποβολής αιτήσεων, έγκρισης και ελέγχου πολεοδομικών αδειών δόμησης, που τα οφέλη του είναι πολλά και συγκλίνουν με τις στοχεύσεις της δημοτικής αρχής της Αθήνας.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες και διασφαλίζεται διαφάνεια στην έκδοση αδειών δόμησης. Εξοικονομείται κόστος, χρόνος αλλά και προσωπικό, που μπορεί να διατεθεί στον έλεγχο των αυθαιρέτων και πολεοδομικών παραβάσεων. Καταπολεμάται επίσης αποτελεσματικά η γραφειοκρατία, αλλά και οι αθέμιτες συναλλαγές μεταξύ πολιτών, μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Για πρώτη φορά επίσης, θα χρησιμοποιηθούν χαμηλού κόστους εργαλεία με ταυτόχρονη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων περιοχών για την ουσιαστική καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες - ένα χρόνιο πρόβλημα των ελληνικών αστικών κέντρων.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, ότι στο νέο σύστημα, η υποβολή των αιτήσεων μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μελέτες, οι διαδικασίες ελέγχου, η έγκριση και η έκδοση αδειών, θα γίνονται και θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά. Στα στάδια της διαδικασίας θα έχουν, με την ολοκλήρωση εφαρμογής του προγράμματος, δυνατότητα πρόσβασης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Στο δήμο Αθηναίων έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στο τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναγνωρίζοντας και στοχεύοντας στα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά της.

Κυρίες και κύριοι, η ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης οικοδομικών αδειών συγκαταλέγεται στα νέα εργαλεία, που χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορεί να ασκεί με διαφάνεια και πιο αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες της και να είναι περισσότερο λειτουργικές και αξιόπιστες οι παρεχόμενες στους δημότες της, υπηρεσίες.

Σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στα στάδια εφαρμογής του νέου συστήματος αδειών δόμησης, δράση που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μας με το Επιμελητήριο, για την ψηφιοποίηση του Αρχείου Πολεοδομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση