GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα γυαλιά που επιτρέπουν να βλέπουμε κάτω από το δέρμα

Ονομάζονται «Moverio» και είναι τα γυαλιά που δημιούργησε η Epson για τους παίκτες online παιχνιδιών... αλλά εξελίχθηκαν και πλέον αποτ...

Ονομάζονται «Moverio» και είναι τα γυαλιά που δημιούργησε η Epson για τους παίκτες online παιχνιδιών...
αλλά εξελίχθηκαν και πλέον αποτελούν εργαλείο στα χέρια γιατρών και νοσοκόμων.

Η παρουσίασή τους έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Epson με την Evena Medical, εταιρία ανάπτυξης απεικονιστικής τεχνολογίας που εδρεύει στη Silicon Valley.

«Σε ένα ποσοστό που φτάνει το 40% των περιπτώσεων που αναζητείται κάποια φλέβα ασθενούς, χρειάζονται περισσότερες από μια προσπάθειες, κάτι που επιφέρει χάσιμο χρόνου για τις νοσοκόμες και ενόχληση για τους ασθενείς», αναφέρει ο Frank Ball εκ μέρους της εταιρίας που ανέπτυξε τα γυαλιά.

«Αυτό το μοντέλο μας επιτρέπει να βρίσκουμε αμέσως την κατάλληλη φλέβα ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως στα νεογέννητα» καταλήγει ο Ball.

Μέσα από τα γυαλιά οι φλέβες εμφανίζονται σαν μαύρες έντονες γραμμές και διευκολύνουν τον άμεσο εντοπισμό τους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως τα γυαλιά θα βελτιώσουν πάρα πολύ τις αιμοληψίες, την τοποθέτηση καθετήρων και τις ενδοφλέβιες θεραπείες και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τον επόμενο χρόνο.

Τα γυαλιά επιτρέπουν επίσης την τρισδιάστατη προβολή εικόνων, διαθέτουν δύο μικροκάμερες και μπορούν να αποθηκεύουν αλλά και να αποστέλλουν εικόνες και φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση