GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΟΗΕ για τον φονικό τυφώνα

Οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα φτάνουν τις 10.000, μόνο στην πόλη Τακλομπάν, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΗΕ, ενώ ο...


Οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα φτάνουν τις 10.000, μόνο στην πόλη Τακλομπάν, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΗΕ, ενώ ο...
Οργανισμός έχει αποδεσμεύσει 25 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Το πέρασμα του πανίσχυρου τυφώνα Χαϊγιάν που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος των Φιλιππίνων άφησε πίσω του 10.000 νεκρούς μόνο στην πόλη Τακλομπάν, ανέφεραν απόψε τα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μόνο σε μία πόλη», υπογράμμισε η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Βάλερι Έιμος, αναφερόμενη στο Τακλομπάν.

Αρχικά ο ΟΗΕ ανέφερε ότι εκφράζονταν φόβοι για 10.000 θανάτους συνολικά. «Εκτιμούμε επί του παρόντος ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι», είχε δηλώσει ο Τζον Γκινγκ, ο διευθυντής των επιχειρήσεων του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, διευκρινίζοντας ότι «πολλές περιοχές είναι γεμάτες με πτώματα». «Αναμένουμε το χειρότερο», πρόσθεσε.

Η Έιμος αναμένεται να μεταβεί στη Μανίλα για να συντονίσει τις επιχειρήσεις του ΟΗΕ σε συνεργασία με ιδιώτες και άλλες οργανώσεις.

Ήδη ο Οργανισμός έχει αποδεσμεύσει 25 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η Έιμος, μαζί με την κυβέρνηση των Φιλιππίνων, πρόκειται να κάνει έκκληση αύριο στους διεθνείς δωρητές, να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών προσφέροντας πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση