GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τράπεζα από γυναίκες μόνο για... γυναίκες στην Ινδία

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμοχάν Σινγκ, εγκαινίασε σήμερα μια κρατική τράπεζα που απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε γυναίκες, στην οικονομ...

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμοχάν Σινγκ, εγκαινίασε σήμερα μια κρατική τράπεζα που απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε γυναίκες, στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μουμπάι (Βομβάη).

Η εν λόγω τράπεζα ονομάζεται Bhartiya Mahila Bank ή Ινδική Τράπεζα Γυναικών, με σκοπό την ενίσχυση του «ασθενούς φύλου», όπως υπογράμμισε κατά την τελετή εγκαινίων της ο υπουργός Οικονομικών, Π. Κινταμπαράμ.

«Μόλις το 26% των γυναικών στην Ινδία παραδέχονται ότι διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, παρότι πολλές τράπεζες έχουν γυναίκες επικεφαλής» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τράπεζα θα διοικείται κυρίως από γυναίκες και πρόκειται να χορηγεί δάνεια με χαμηλά επιτόκια σε επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες ή σε εκείνες που κατασκευάζουν προϊόντα που απευθύνονται σε γυναίκες.

Στην τράπεζα θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό και άνδρες, αλλά, όπως είπε η πρόεδρός της, Ούσα Ανανθασουμπραμανιάν, η πελατεία της θα αποτελείται κυρίως από γυναίκες.

Link: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση