GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξενώνας συνοδών ασθενών στο Νοσοκομείο Χανίων απο την Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου

Σε μιαν πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου με την δημιουργία ενός ξενώνα για συνοδούς ασθ...


Σε μιαν πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου με την δημιουργία ενός ξενώνα για συνοδούς ασθενών στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ο ξενώνας διαμορφώνεται σε χώρο του Ιερού Ναού Αγ.Γεωργίου του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το "ανοιχτό" υπόγειο του Ναού.

Πρόκειται για έναν χώρο που είχε δημιουργηθεί απο την ανέγερση του Ιερού Ναού, αλλά δεν είχε κτιστεί και σύμφωνα με μαρτυρίες είχε μετατραπεί σε καταφύγιο και χώρο αφόδευσης αδέσποτων σκυλιών.

Ήδη το κτίσιμο για την δημιουργία των υπνοδωματίων, της κουζίνας, της τραπεζαρίας κλπ έχει προχωρήσει και όπως είπε στην διάρκεια συνέντευξης ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Δαμασκηνός Λιονάκης, σε έναν περίπου μήνα, ο ξενώνας "Αγάπης" θα είναι έτοιμος για να φιλοξενήσει τους πρώτους συνοδούς ασθενών.

Στον ξενώνα θα μπορούν να διαμείνουν έως 12 συνοδοί ασθενών, οι οποίοι θα προέρχονται κυρίως απο απομακρυσμένες περιοχές, αλλά όπως είπε στο Flashnews.gr o Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως, σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να μην υπάρχουν αποκλεισμοί.

"Όποιος συνάνθρωπός μας χρειαστεί να διαμείνει κοντά στον ασθενή του, θα μπορεί να φιλοξενηθεί" είπε ο κ.Δαμασκηνός Λιονάκης.

Για τον σκοπό αυτό, θα υπάρξει συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων με την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Παρουσίαση - πωλήσεις βιβλίου για την χρηματοδότηση του ξενώνα

Μάλιστα για την οικονομική ενίσχυση του ξενώνα "Αγάπης" η Ι.Μητρόπολη διοργανώνει, σήμερα στις 6:30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο της, την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Λιάνας Δενεζάκη με τίτλο "Το Σμαράγδι και η θάλασσα".

Τα έσοδα απο τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του ξενώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση