GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δούρου: Καμία λύση σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού

Να μην προωθηθεί καμία λύση που θα αποβεί εις βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού υποστήριξε η Ρένα Δούρου σε παρέμβαση της στο...


Να μην προωθηθεί καμία λύση που θα αποβεί εις βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού υποστήριξε η Ρένα Δούρου σε παρέμβαση της στο σεμινάριο «Το κυπριακό πρόβλημα σε...

σταυροδρόμι εξελίξεων», που διοργανώθηκε στην Ευρωβουλή, στις Βρυξέλλες, από την ευρωομάδα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΑΚΕΛ.

Στην παρέμβασή της η κ. Δούρου ανέφερε:

«Κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ εκείνο που προέχει πάντα, και ειδικότερα μάλιστα σήμερα με τη σοβούσα οικονομική κρίση, είναι να μην προωθηθεί κάποια λύση που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού.

Πρωτίστως λοιπόν πρέπει να διαφυλαχθούν οι προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν, στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, στη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα βάζει τέλος στην παράνομη τουρκική κατοχή –κλείσαμε φέτος 40 πικρά χρόνια- και θα λειτουργεί προς όφελος και των δύο κοινοτήτων του νησιού.

Στη λύση δηλαδή της δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, με αποχώρηση των εποίκων, χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία. Δηλαδή χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.

Μόνο σε αυτό το πλαίσιο θα μπορέσουν οι δύο κοινότητες -που και οι δύο σήμερα ασφυκτιούν από την ξένη επέμβαση- να απολαύσουν τα «οφέλη από τον φυσικό πλούτο» του νησιού.

Νέα δεδομένα από την ανακάλυψη φυσικού πλούτου

Η ανακάλυψη αυτού του φυσικού πλούτου τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και ανοίξει νέες προοπτικές με την έννοια ότι μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για λύση και όχι για νέους εκβιασμούς εκ μέρους της Τουρκίας και των διεθνών υποστηρικτών της.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες να εγγράφονται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση