GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοικτά μόνο επτά Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα και στην Αιτωλοακαρνανία

Την απόφαση να παραμένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, πέραν των επτά (7) που προβλέπονται από το Νόμο, έ...

Την απόφαση να παραμένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, πέραν των επτά (7) που προβλέπονται από το Νόμο, έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης ...Αντωνόπουλος μετά από συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Αντωνόπουλου, δεν προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας που έχουν εμβαδόν μικρότερο των 250 τ.μ. και που δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του νέου νόμου, αφού η πρώτη της αναθεώρηση δύναται να γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης θεωρείται ότι ισχύει η ίδια απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

«Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε μέσω διαλόγου να αφουγκραστούμε τη θέληση και τις σκέψεις της κοινωνίας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα και για αυτό προσπαθήσαμε και συναντηθήκαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να εκφραστούν οι απόψεις όλων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος και προσέθεσε: «Εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι όσον αφορά την απόφαση αυτή με βάση, κυρίως, τη χρονική περίοδο, τις τάσεις και τη συγκυρία και πρώτα από όλα θα πρέπει να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εμπόρων, των επιχειρηματιών, των εμποροϋπαλλήλων και των καταναλωτών. Έτσι η απόφαση για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ελήφθη με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, αναφέρει ρητά πως δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον Κυριακή σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, όπως άλλωστε όλοι οι φορείς πρότειναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση