GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απονεμήθηκε στη Μαλάλα Γιουσουφζάι το βραβείο Ζαχάροφ

"Απονέμουμε το 25ο βραβείο Ζαχάροφ σε μια επιζήσασα, μια ηρωίδα, μια ξεχωριστή νεαρή γυναίκα, για την αφοσίωσή της στην εκπαίδευση&...

"Απονέμουμε το 25ο βραβείο Ζαχάροφ σε μια επιζήσασα, μια ηρωίδα, μια ξεχωριστή νεαρή γυναίκα, για την αφοσίωσή της στην εκπαίδευση", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι η 16χρονη κοπέλα "έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους" σε όλο τον κόσμο.

Καταχειροκροτούμενη από τους Ευρωπαίους βουλευτές, η Μαλάλα είπε η βράβευσή της τής δίνει κουράγιο για να συνεχίσει τον αγώνα της. "Απευθύνω έκκληση στις χώρες της Ευρώπης να βοηθήσουν τις χώρες της Ασίας και την πατρίδα μου, το Πακιστάν, στους τομείς της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης", είπε.

"Αφιερώνω αυτό το περίβλεπτο βραβείο στους αφανείς ήρωες του Πακιστάν και στους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, που μάχονται για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα", πρόσθεσε.

Η Μαλάλα είναι η νεότερη που έχει τιμηθεί ποτέ με το βραβείο Ζαχάροφ.

Στις 9 Οκτωβρίου 2012 ένας ένοπλος μπήκε στο σχολικό λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε στο σπίτι της και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Η Μαλάλα επέζησε και ζει πλέον στο Μπέρμιγχαμ. Εχει δηλώσει ότι την εμπνέουν προσωπικότητες όπως ο Νέλσον Μαντέλα και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία της να αφιερώσει τη ζωή της στην πολιτική, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα της σε νέους δρόμους και να καθιερώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τους τελευταίους μήνες, αφού ανέρρωσε πλήρως, έχει συναντηθεί με πολλούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ έχει εκφωνήσει ομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Link: enet.gr

1 σχόλιο

  1. ΔΟΛ-ιοι

    ΔΟΛ-οπλόκοι

    ΔΟΛ-πλεκόμενοι

    Ό,τι πιο μισάνθρωπο, αντιλαϊκό, λαμογίστικο, ΔΕΞΙΟ (ΝΑΙ ΔΕΞΙΟ!!!)... κρύβεται σε αυτό το ακρωνύμιο!

    Ο μικροαστός (γιατί οι τρομοκράτες, πάντα τέτοιοι είναι!!!) ναρκισσιστής εγκληματίας και φυσικά ουδόλως "αριστερός" Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, είχε γράψει σε μια προκήρυξη της 17Ν, αν θυμάμαι καλά, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80', για το "Γιουσουφάκι" του "Άρχοντα του ΔΟΛ"!!!

    ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ!!!!!

    Δηλαδή ότι ο π.....γερος του ΔΟΛ, που δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε και παιδιά, είτε γ..ούσε τον Σταύρο Ψυχάρη, είτε ο Σταύρος Ψυχάρης γ....σε αυτόν!!!

    ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ!!! ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση