GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ δικηγόροι και ηχηρά ονόματα

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μεγάλα ονόματα από τον χώρο της δικηγορίας, της ιατρικής και της σόουμπιζ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Π...

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μεγάλα ονόματα από τον χώρο της δικηγορίας, της ιατρικής και της σόουμπιζ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έχουν αρχίσει να αποστέλλονται οι πρώτες εκθέσεις ελέγχου, που συνοδεύονται από πρόστιμα και διώξεις και αναμένεται οι υποθέσεις να έχουν τελειώσει έως το τέλος του έτους.

Οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αφορούν σε σύγκριση τραπεζικών καταθέσεων με τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας και έχουν φέρει στην επιφάνεια περιπτώσεις, που χρίζουν διερεύνησης προκειμένου να εξακριβωθεί εάν δικαιολογούνται τα ποσά.

Ελέγχονται περισσότεροι από 44 δικηγόροι, καθώς εντοπίζονται διαφορές στις φορολογικές τους δηλώσεις και τις παραστάσεις στον Δικηγορικό Σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, οι ελεγκτές παρατήρησαν ότι στο πελατολόγιό τους περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα της εγχώριας σόουμπιζ και επιχειρηματίες. Και όταν τα ποσά, που εμφανίζονται είναι ιδιαίτερα υψηλά, ανοίγει άλλος ένας κύκλος ελέγχων, για το πόθεν έσχες των πελατών.

Με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, φέρεται να εμφανίζεται και άλλη μία κατηγορία πελατών από το λεγόμενο κοινό ποινικό έγκλημα. Κάτι που προκαλεί εντύπωση στους ελεγκτές καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως η πληρωμή γίνεται σε μετρητά.

πηγή:  capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση