GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλεγχοι σε ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ινστιτούτα

Ορίστηκαν κριτήρια αξιολόγησης Ινστιτούτων και Ερευνητικών Κέντρων. Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Με εντολή τ...

Ορίστηκαν κριτήρια αξιολόγησης Ινστιτούτων και Ερευνητικών Κέντρων. Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Με εντολή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια της αξιολόγησης που θα γίνει στο πλαίσιο του έργου «Αξιολόγηση των Ινστιτούτων των Ερευνητικών Κέντρων που είναι υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 5 Νοεμβρίου (τεύχος β”, αρ. φύλλου 2828) ορίζονται ως εξής τα τέσσερα κριτήρια που τίθενται:

* Ποιότητα: αναφέρεται στο μέγεθος και στην καινοτόμο δυνατότητα των ερευνητικών δραστηριοτήτων.

* Παραγωγικότητα: αφορά στο παραγόμενο από την ερευνητική ομάδα έργο.

* Σχέση προς την κοινωνία: καλύπτει τον επιστημονικό, τεχνικό και κοινωνικό αντίκτυπο της ερευνητικής δραστηριότητας.

* Ζωτικότητα και αποτελεσματικότητα: αναφέρεται στην εσωτερική και εξωτερική δυναμική της ερευνητικής ομάδας σε σχέση με τις επιλογές και τα αποτελέσματα της ερευνητικής δραστηριότητας.

Επίσης σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων θα γίνει από εμπειρογνώμονες (καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές) διεθνούς κύρους.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση