GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε και η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Συνεχίζεται η κρίση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημί...

Θεσσαλονίκη
Συνεχίζεται η κρίση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα μέλη της Συγκλήτου του ιδρύματος, επικαλούμενα την αδυναμία του Ιδρύματος να λειτουργήσει εξαιτίας της διαθεσιμότητας, στην οποία τέθηκε τμήμα των διοικητικών υπαλλήλων του.

Πριν από λίγες ημέρες είχε παραιτηθεί σύσσωμη και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Υπό το βάρος του συνδυασμού των δυσμενών αυτών εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του ΑΠΘ θα καταρρεύσει, κατάρρευση για την οποία αποκλειστικώς υπεύθυνη θα είναι η Πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, που, αρνούμενος καν να δει το πρόβλημα, πόσο δε μάλλον να συμβάλει στην αναζήτηση λύσης του, οδηγεί το ΑΠΘ σε ολοσχερή διάλυση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Συγκλήτου, «με την αποχώρηση του μεγαλύτερου, αλλά και πλέον ειδικευμένου μέρους του προσωπικού της οικονομικής και διοικητικής του υπηρεσίας, καθώς και της Επιτροπής Ερευνών του, το ΑΠΘ θα αντιμετωπίσει ανυπέρβλητο πρόβλημα στην οικονομική και λοιπή του διαχείριση, με τεράστιες πλέον καθυστερήσεις στην έγκριση εκταμιεύσεων και διακοπή εξυπηρέτησης των χρηματοδοτούμενων έργων, κάτι που αυτονόητο είναι ότι θα γονατίσει το σύνολο της λειτουργίας του».

Αίτημα των μελών της Συγκλήτου είναι η ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την διαθεσιμότητα στο Ίδρυμα.

Στο πανεπιστήμιο Πάτρας, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη από την Σύγκλητό του, θα γίνουν οι εγγραφές των φοιτητών του την περίοδο από 25 Νοεμβρίου, έως 13 Δεκεμβρίου.

4 σχόλια

  1. Η ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @10:41:00 μ.μ.Στην διάλυση του κράτους προχωράει κι εμείς απλώς κοιτάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ,ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΕΤΟΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.ΑΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ .ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΛΗΡΩΣ- ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ,ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ,ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ , ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ .ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΟΙ ΤΑΧΑ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ .ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΟΛ-ιοι

    ΔΟΛ-οπλόκοι

    ΔΟΛ-πλεκόμενοι

    Ό,τι πιο μισάνθρωπο, αντιλαϊκό, λαμογίστικο, ΔΕΞΙΟ (ΝΑΙ ΔΕΞΙΟ!!!)... κρύβεται σε αυτό το ακρωνύμιο!

    Ο μικροαστός (γιατί οι τρομοκράτες, πάντα τέτοιοι είναι!!!) ναρκισσιστής εγκληματίας και φυσικά ουδόλως "αριστερός" Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, είχε γράψει σε μια προκήρυξη της 17Ν, αν θυμάμαι καλά, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80', για το "Γιουσουφάκι" του "Άρχοντα του ΔΟΛ"!!!

    ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ!!!!!

    Δηλαδή ότι ο π.....γερος του ΔΟΛ, που δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε και παιδιά, είτε γ..ούσε τον Σταύρο Ψυχάρη, είτε ο Σταύρος Ψυχάρης γ....σε αυτόν!!!

    ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ!!! ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση