GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος στο Τορόντο μετά τις αποκαλύψεις του δημάρχου

Ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ, η παραδοχή του οποίου ότι έχει αγοράσει και καπνίσει ναρκωτικά, καθώς και το βίντεο που τον εμφανίζει...


Ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ, η παραδοχή του οποίου ότι έχει αγοράσει και καπνίσει ναρκωτικά, καθώς και το βίντεο που τον εμφανίζει να απειλεί θεούς και δαίμονες σε κατάσταση μέθης, έχουν προκαλέσει σάλο στον Καναδά, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ματαιώσει την κρίσιμη ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου με την οποία θα του αφαιρεθούν και οι υπόλοιπες εξουσίες του.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με μεγάλη πλειοψηφία, ενέκρινε την Παρασκευή τις δύο προτάσεις που συζητούσε, με τις οποίες περιορίστηκε το δικαίωμα του Φορντ να διορίζει και να απολύει τους προέδρους των επιτροπών ενώ ταυτόχρονα παραχωρούνται οι εξουσίες του δημάρχου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στον αντιδήμαρχο.

Την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο σχεδιάζει να ψηφίσει άλλη μία πρόταση που παραχωρεί στον αντιδήμαρχο "όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που δεν ανήκουν βάση νόμου στον δήμαρχο". Εάν περάσει η πρόταση αυτή ο Φορντ θα χάσει όλους τους υπαλλήλους του, ο προϋπολογισμός του θα πέσει στο επίπεδο αυτών που λαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στις επιτροπές.
"Εάν προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο τότε, προφανώς, αν κάποιος άλλος ξεπεράσει τα όρια όπως έκανα εγώ, τότε θα επηρεαστούν οι σύμβουλοι και ο δήμαρχος για πολλά χρόνια", υποστήριξε ο ίδιος ο Φορντ.

 Με βάση τη νομοθεσία του Οντάριο κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τον δήμαρχο από την εξουσία παρά μόνο εάν διωχθεί ποινικά και καταδικαστεί για σοβαρό αδίκημα. Ωστόσο η πρωθυπουργός της επαρχίας Καθλίν Γουάιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμη να παρέμβει στην υπόθεση. "Εάν το δημοτικό συμβούλιο δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η επαρχία θα ανταποκριθεί στο αίτημά του, αναλόγως με το ποιο θα είναι αυτό", σημείωσε.


Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά είπε πάντως ότι δεν κρατάει κακία σε κανέναν. "Εάν αντιμετώπιζα έναν δήμαρχο που ενεργούσε με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκα εγώ, θα είχα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν είμαι θυμωμένος με κανέναν. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη", υπογράμμισε, σε πολύ ήπιους τόνους μετά το ξέσπασμά του την Πέμπτη, όταν είπε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρώην εκπροσώπου Τύπου Τζορτζ Χριστόπουλου, του πρώην βοηθού του, Άιζακ Ράνσον και του πρώην προσωπάρχη Μαρκ Τάουχι, καθώς και σε βάρος ενός σερβιτόρου επειδή, όπως ισχυρίζεται, είπαν ψέματα στους αστυνομικούς που ερευνούσαν τις καταγγελίες για το βίντεο που τον έδειχνε να καπνίζει κρακ.


Σε ένα από τα χαρακτηριστικά "ξεσπάσματά" του, που τον έχουν φέρει πολλάκις σε δύσκολη θέση, ο Φορντ προσπάθησε να διαψεύσει ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια υπάλληλο, σε ένα πάρτι για την γιορτή του Αγίου Πατρικίου το 2012 και δημιούργησε άλλον έναν εφιάλτη. "Δεν θα το έκανα ποτέ γιατί έχω έναν ευτυχισμένο γάμο", είπε προσθέτοντας ότι την "πράξη" που φέρεται να ζήτησε από την σερβιτόρα Ολίβια Γκόντεκ "μπορεί να την κάνει και στο σπίτι του".
Λίγο αργότερα, έχοντας στο πλευρό του την εμφανώς αμήχανη σύζυγό του, Ρενάτα, ο Φορντ αναγκάστηκε για άλλη μια φορά να ζητήσει συγγνώμη παραδεχόμενος ότι ξεπέρασε τα όρια και χρησιμοποίησε "ασυγχώρητες εκφράσεις".

Link newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση