GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνίδα γιατρός διαπρέπει στην Ιταλία για την θεραπεία παιδιών με καρκίνο

Είναι μία από τους μόλις επτά χειρουργούς στον κόσμο που διαπρέπουν στην αντιμετώπιση του οφθαλμικού όγκου της παιδικής ηλικίας, το ρενι...

Είναι μία από τους μόλις επτά χειρουργούς στον κόσμο που διαπρέπουν στην αντιμετώπιση του οφθαλμικού όγκου της παιδικής ηλικίας, το ρενιτοβλάστωμα. Είναι ο φύλακας άγγελος των παιδιών που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον χειρότερο και πιο κακοήθη όγκο, που μπορεί να αποβεί μοιραίος αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα. Μα πάνω από όλα είναι Ελληνίδα! Ο λόγος για την Ντόρις Χατζηστυλιανού, διακεκριμένη γιατρό στην Ιταλία, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια εφαρμόζει μία επαναστατική μέθοδο, με την οποία εξουδετερώνει τους οφθαλμικούς όγκους πριν αυτοί κάνουν μετάσταση στον εγκέφαλο και γίνουν θανατηφόροι.

Ο φύλακας-άγγελος των μικρών παιδιών βρέθηκε για λίγο στην Ελλάδα, από την Ιταλία όπου ζει, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των λιλιπούτειων Ελλήνων ασθενών. Πρόκειται για ένα ταξίδι που πραγματοποιεί κάθε έξι μήνες εδώ και 14 χρόνια, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει ογκολόγος ματιού για παιδιά.

«Στην Ελλάδα αν και υπάρχουν οκτώ με εννέα περιστατικά κάθε χρόνο, δεν υπάρχει εξειδικευμένο κέντρο. Ετσι, όλα τα ελληνόπουλα έρχονται στη Σιένα για να γίνουν καλά. Είμαι 30 χρόνια στην Ιταλία και διευθύνω τη μονάδα της ογκολογίας του ματιού από το 1994. Είναι κέντρο αναφοράς για όγκους της παιδικής ηλικίας του ματιού για ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα, είναι η πρώτη κλινική στην Ευρώπη που εφάρμοσε μία καινούρια χημειοθεραπεία» αναφέρει η γιατρός στην Espresso.

Σύμφωνα με την κ. Χατζηστυλιανού στην Ελλάδα γίνεται μία πρώτη διάγνωση στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και έπειτα το παιδί πηγαίνει στην Ιταλία με έξοδα του κράτους. «Οσοι βέβαια μπορούν να πάρουν την απαραίτητη έγκριση» σημειώνει.

«Η θεραπεία στην καλύτερη περίπτωση κρατάει περίπου ένα χρόνο. Αλλά στα περισσότερα παιδιά κρατάει ενάμιση με ύο χρόνια. Μετά την εγχείριση επιστρέφουν στην Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα έρχονται στη "Σιένα για έλεγχο. Εγώ έρχομαι στην Ελλάδα κάθε έξι μήνες για να ελέγξω τις προόδους τους. Αυτά τα παιδιά ταλαιπωρούνται γιατί δεν υπάρχουν στην Ελλάδα μηχανήματα. Το ''Αγία Σοφία'', που θεωρείται ότι έχει το καλύτερο οφθαλμολογικό τμήμα, πρέπει να βοηθηθεί με μηχανήματα, όπως η ειδική κάμερα, η οποία είναι σημαντική για τον μετεγχειρητικό έλεγχο. Αντί να έρχονται κάθε μήνα στην Ιταλία, θα μπορώ να τα παρακολουθώ μέσω αυτής της κάμερας, η οποία κοστίζει 100.000 ευρώ. Οσο δηλαδή κοστίζει για ένα χρόνο στο ελληνικό κράτος η μεταφορά αυτών των παιδιών στη Σιένα.

Μια επαναστατική θεραπευτική μέθοδο για το ρετινοβλάστωμα, τον πιο κοινό οφθαλμικό όγκο της παιδικής ηλικίας, εφαρμόζει η γιατρός Ντόρις Χατζηστυλιανού υπεύθυνη της μονάδας οφθαλμικής ογκολογίας και αμφιβληστροειδούς της πολυκλινικής της Σιένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση