GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: Ποινική έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας

Ερευνητές στη Ρωσία ανακοίνωσαν πως άρχισαν ποινική έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας της χώρας Ανατόλι Σερντιούκοφ. Ο Σερν...


Ερευνητές στη Ρωσία ανακοίνωσαν πως άρχισαν ποινική έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας της χώρας Ανατόλι Σερντιούκοφ.
Ο Σερντιούκοφ, ο οποίος ήταν υπουργός Άμυνας από το 2007 ως το 2012, κατηγορείται για αμέλεια επειδή χρησιμοποίησε στρατεύσιμους ως δωρεάν εργάτες, ανακοίνωσε η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, η οποία λογοδοτεί απ” ευθείας στον Πούτιν. Η αμέλεια για την οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός υπολογίζεται από την Επιτροπή ότι ζημίωσε το κράτος περισσότερο από 56 εκατ. ρούβλια (1,25 εκατ. ευρώ).
Εφόσον απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του, ο Σερντιούκοφ μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση τριών μηνών ή με κοινωφελή εργασία ενός έτους.
Ο 51χρονος Σερντιούκοφ παύθηκε πριν από ένα χρόνο εξαιτίας υποψιών για διαφθορά στο υπουργείο Άμυνας, όμως δεν είχε αντιμετωπίσει ως τώρα κατηγορίες. Η έρευνα σε βάρος του μπορεί να έχει στόχο να κατευνάσει αντιπάλους του οι οποίοι λένε πως ο Πούτιν δεν εννοεί στα σοβαρά ότι θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά, ένα πρόβλημα αιώνων στη Ρωσία που αποθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, στη διάρκεια της υπουργικής θητείας του ο Σερντιούκοφ διέταξε στρατιώτες να κατασκευάσουν ένα δρόμο στη νότια περιφέρεια του Αστραχάν. Ο δρόμος οδηγούσε σ” ένα ιδιωτικό θέρετρο που ανήκε σ” ένα συγγενή του υπουργού — συγκεκριμένα στο σύζυγο της αδελφής του.
«Αντί να εκπαιδεύονται στρατιωτικά, οι στρατιώτες φύτευαν λεύκες στη στέπα», αναφέρεται στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή.
Ο Σερντιούκοφ, ο οποίος θεωρούνταν άλλοτε ένας από τους πιο πιστούς ανθρώπους του Πούτιν, είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που παύθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διαφθοράς.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση