GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρύς ο φόρος αίματος της νεολαίας στη Συρία

Περισσότερα και από 11 χιλιάδες παιδιά έχουν χάσει –πρόωρα– την ζωή τους στον συριακό εμφύλιο, στο 3ο πλέον έτος του, τα 128 από αυτ...


Περισσότερα και από 11 χιλιάδες παιδιά έχουν χάσει –πρόωρα– την ζωή τους στον συριακό εμφύλιο, στο 3ο πλέον έτος του, τα 128 από αυτά από την χρήση χημικού όπλου (στη Γούτα ανατολικώς της Δαμασκού την 21η Αυγούστου), ενώ άλλα 389 από τις σφαίρες των “ελεύθερων” σκοπευτών, αναφέρει η βρετανική ΜΚΟ “Ομάδα Ερευνας της Οξφόρδης”, που συνεργάζεται με αρκετές συριακές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
“Εντεκα χιλιάδες τετρακόσια είκοσι παιδιά, 17 ετών το μεγαλύτερο σε ηλικία, συγκαταλέγονταν στους 113.735 νεκρούς της εμφύλιας σύρραξης, φέτος την 31η Αυγούστου (στις τάξεις εκείνων που δεν έχουν συμμετοχή στις εχθροπραξίες, αποκλειστικώς).
Τα 7.557 (το 71%) παιδιά έχουν τραυματιστεί θανάσιμα όταν πλησίον τους εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, έσκασαν βόμβες-οβίδες, έπεσαν ρουκέτες.
Περαιτέρω, 2.806 παιδιά (26,5%) σκότωσαν τα πυρά ενός ημιβαρέος πυροβόλου όπλου και από αυτά 764 εκτελέστηκαν "με συνοπτικές διαδικασίες" (…) από αυτά δε "112, ηλικίας 12 ετών το μεγαλύτερο, άρρενες κατά πλειοψηφίαν δύο τρίτων, επιπλέον βασανίστηκαν" (…).
Συντάκτης του πορίσματος, παρουσιάζοντάς το νωρίτερα σήμερα στο Λονδίνο διεκτραγώδησε τις οικτρές πραγματικά συνθήκες κάτω από τις οποίες τερματίστηκε η ζωή πολλών από τα σκοτωμένα παιδιά, ενώ συγχρόνως εξέφρασε ζωηρή ανησυχία γιά την τόσο εκτεταμένη παιδική θνησιμότητα εν μέσω μακρόχρονων εχθροπραξιών.
Συνάδελφός του δήλωσε από την πλευρά του ότι, τα παιδιά της Συρίας νοιώθουν αληθινό τρόμο αντιμέτωπα συνεχώς με την προοπτική κι άλλων βομβών κι άλλων σφαιρών, εκείνο που τα παιδιά αυτά προσμένουν είναι : στη Συρία "να έλθει η Ειρήνη, η βιώσιμη Ειρήνη" .

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση