GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζικές αιτήσεις προς τον ΟΑΕΕ από ανασφάλιστους του Οργανισμού

Αιτήσεις προς τον ΟΑΕΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη καταθέτουν τις τελευταίες ημέρες οι ανασφάλιστοι του Οργανισμού, ως το πρώτο βήμα...


Αιτήσεις προς τον ΟΑΕΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη καταθέτουν τις τελευταίες ημέρες οι ανασφάλιστοι του Οργανισμού, ως το πρώτο βήμα πριν από την έναρξη ενός μεγάλου δικαστικού αγώνα σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ επισημαίνουν... στην επιστολή που μαζικά αποστέλλουν στους κατά τόπους Οργανισμούς, επισημαίνουν ότι από τότε που άρχισε οι οικονομική κρίση και μέχρι σήμερα έχουν τόσο σημαντική πτώση του τζίρου της επιχείρησή τους ώστε να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές εισφορές του ταμείου, με αποτέλεσμα την μη ασφάλισή τους από το εν λόγω ταμείο μέχρι και σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι, να συσσωρευτούν πολλά χρέη για τα οποία ο ΟΑΕΕ συνεχίζει να τους χρεώνει με τεράστια ποσά σε τόκους και αυξήσεις των μη καταβαλλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Και ερωτούν, γιατί τους χρεώνει για παροχές που δεν έχουν, αφού όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν βιβλιάριο υγείας, ούτε και καμία άλλη παροχή, γιατί όπως έχουν ρητά ενημερωθεί, αν δεν πληρώνουν δεν δικαιούνται βιβλιάριο υγείας ούτε οποιεσδήποτε άλλες παροχές.

Διερωτώνται μάλιστα, μήπως εάν πληρώσουν τα χρέη, ο ΟΑΕΕ θα τους παράσχει και «αναδρομική ιατροφαρμακευτική κάλυψη»;

Αυτό που ζητούν οι ανασφάλιστοι του Οργανισμού, είναι να διαγραφούν τα χρόνια που χρωστάνε στο εν λόγω ταμείο από τα συντάξιμα και ας τους δώσουν αναλογικά ότι έχουν πληρώσει.

Η διαδικτιακή κινητοποίησή τους, που οργανώνεται μέσω της ομάδας στο facebook, Ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, λήγει στις 15 Δεκεμβρίου. Συνεπώς, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν την φόρμα, να την συμπληρώσουν και να την υποβάλλουν τόσο στους κατά τόπους ΟΑΕΕ, όσο και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Μάλιστα, σε ενημέρωση προς τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, η ανεξάρτητη αρχή, επισημαίνει πως ο Συνήγορος του Πολίτη έχει παραλάβει τις τελευταίες ημέρες πλήθος αναφορών από πολίτες ασφαλισμένους στο ταμείο που διαμαρτύρονται για «υπέρμετρες» χρεώσεις τόσο τακτικών εισφορών όσο και τελών καθυστέρησης από τον ΟΑΕΕ, τις οποίες θεωρούν μη ρεαλιστικές και δυσβάστακτες, ιδίως εν μέσω της οξείας οικονομικής κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, οι οφειλέτες «διαμαρτύρονται για τη στέρηση, εκ του ανωτέρω λόγου, πρόσβασης σε παροχές ασθενείας όσο και για τον αναδρομικό καταλογισμό εισφορών ασθενείας, ενώ δεν υφίσταται αντίστοιχη νομοθετική πρόβλεψη για αναδρομική κάλυψη δαπανών υγείας για το χρονικό διάστημα που αφορά ο συγκεκριμένος αναδρομικός καταλογισμός. Σωρεύουν επίσης αίτημα διαγραφής οφειλών προς το ταμείο για παρελθούσες ασφαλιστικές περιόδους με αντίστοιχη διαγραφή συντάξιμων περιόδων».

Ο Συνήγορος του Πολίτη, αναφέρει πως λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, ότι το ύψος των εισφορών ΟΑΕΕ, καθώς και τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται σε καθυστερούμενες οφειλές είναι συχνά υπερβολικά.

Θεωρεί ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι σε μεγάλο βαθμό μη λειτουργικό για αυτό προτίθεται να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και ταυτόχρονα να υποβάλει προτάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές και τροποποιήσεις διοικητικών πρακτικών.

Και ξεκινά διαμεσολαβητική προσπάθεια προς τους αρμόδιους φορείς που θα αφορά μεταξύ άλλων τόσο το θέμα της παροχής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους τους πολίτες, όσο και τη δυνατότητα παροχής περισσότερων διευκολύνσεων και ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για την εξόφληση καθυστερούμενων οφειλών.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση