GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έχει το ένστικτο της μεγάλης ομάδας ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί της Λαμποράλ Κούτσα σε ποιότητα, λύσεις και εμπειρία κι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο μεταξύ τους ματ...


Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί της Λαμποράλ Κούτσα σε ποιότητα, λύσεις και εμπειρία κι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο μεταξύ τους ματς την Παρασκευή στη Βιτόρια, όπως δήλωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος στη SportDay. Ο 24χρονος φόργουορντ αντιμετώπισε με τη Μανρέσα την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο (ηττήθηκε με 69-64) και στάθηκε στα ατού και τις αδυναμίες της.
Αναλυτικά, ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε για:
-την κατάσταση της Λαμποράλ Κούτσα: «Η Λαμποράλ έχει βελτιωθεί σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς καθώς έχουν επιστρέψει και οι τραυματίες και ο καθένας γνωρίζει τον ρόλο του. Βέβαια δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος με τις δυνατές άμυνες. Είναι πιο σοφτ και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Όλοι προσπαθούν να τροφοδοτήσουν τον Πλάις ενώ ο Σαν Εμετέριο είναι πολύ σημαντικός και χωρίς την μπάλα. Στο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν καλός και ο Χάμιλτον, αλλά θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της Λαμποράλ έχει παίξει και η άνοδος του Ερτέλ που ναι μεν είναι γρήγορος, αλλά δεν είναι και πολύ φίλος με την άμυνα».

-το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός: «Να κόψει τη συνεργασία των γκαρντ με τον Πλάις τον οποίο οι ψηλοί του Παναθηναϊκού μπορούν να τον βγάλουν εκτός ρυθμού, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Λαμποράλ έχει κακή περιφερειακή άμυνα. Αν δεν αγωνιστεί και ο Νοτσιόνι που είναι τραυματίας, τότε θα είναι επίσης θετικό για τον Παναθηναϊκό».

-το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί: «Ο Παναθηναϊκός! Σε όποια κατάσταση και να είναι, στα κρίσιμα ματς, υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της μεγάλης ομάδας και της εμπειρίας που διαθέτει, ενώ έχει και περισσότερες ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ του. Επίσης, ο κόουτς Πεδουλάκης ξέρει καλά πώς να σημαδεύει τα μειονεκτήματα των εκάστοτε αντιπάλων. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει εξαιρετικές μονάδες στην περιφέρεια και μπορεί να πράξει όπως και στο πρώτο ματς που είχε υψηλά ποσοστά στα τρίποντα και σε αυτό το παιχνίδι. Μια νίκη που θα του ανεβάσει περισσότερο την ψυχολογία και μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός φορτσάρει συνήθως μετά τα Χριστούγεννα».
-τις εντυπώσεις του από την ACB: «Υπάρχει διαφορά από την άποψη ότι παίζεις πιο απελευθερωμένος. Δηλαδή σουτάρεις. Δεν το σκέφτεσαι. Το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων στην ACB είναι πολύ ανεβασμένο, ενώ ο καθένας μπορεί να χάσει από τον οποιοδήποτε. Βέβαια έχει γίνει ένας μικρός… χαμός σε θέμα συζήτησης με τη συντριβή της Μπαρτσελόνα (77-60 από την Ομπραντόιρο), αλλά και από τις εκπληκτικές εμφανίσεις της Ρεάλ».
-τη δουλειά που έκανε το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια: «Πήγα στο κέντρο προπόνησης και βελτίωσης του αθλητή («Sport Science») και έμεινα άναυδος. Ήταν φοβερή εμπειρία και το επιτελείο εξέταζε την κάθε λεπτομέρεια. Μετά από ένα μήνα δουλειάς τα αποτελέσματα των μετρήσεων που είχα στο άλμα και στην ταχύτητα ήταν εξαιρετικά και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα διαφορετικά ως αθλητής και ως άνθρωπος, καθώς είναι και θέμα ψυχολογίας».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση