GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήπως να γιορτάζατε μαζί και την επέτειο του Πολυτεχνείου;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη.  Προφανώς οι «Νέοι ΣΥΡΙΖΑ» είναι πολύ νέοι για να θυμούνται τι ακριβώς συνέβαινε στη χώρα τον καιρό της ε...


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη.

 Προφανώς οι «Νέοι ΣΥΡΙΖΑ» είναι πολύ νέοι για να θυμούνται τι ακριβώς συνέβαινε στη χώρα τον καιρό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (και τι συνέβη μετά απ’ αυτήν).
Ήσαν αγέννητοι τότε, αλλά ούτε και τους δίδαξε ποτέ κανείς τι σημαίνει κατάλυση της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, έχουν απασχοληθεί πολύ με εκ του ασφαλούς ακτιβισμούς, ώστε να διαβάσουν τι σημαίνει δικτατορία και τι συμβαίνει στη δικτατορία.

Και βέβαια, ουδείς από τους μεγαλύτερους ομοϊδεάτες τους φρόντισε ποτέ να τους εξηγήσει πως άλλο πράγμα η οικονομική χρεοκοπία και άλλο η κατάλυση της Δημοκρατίας.

Ουδείς φρόντισε να τους δείξει τη διαφορά, να τους πει πως τότε υπήρχαν φυλακίσεις, βασανιστήρια στη Μπουμπουλίνας, άγρια καταστολή, λογοκρισία, απαγόρευση συναθροίσεων και ό,τι τέλος πάντων συνεπάγεται η επιβολή μιας παράνομης εξουσίας, που στηρίζεται στα τανκς και στην κατάργηση του κοινοβουλευτισμού.

Όχι τυχαία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέτυχε να προκαλέσει την περίφημη εξέγερση και την ακόμη περιφημότερη ανατροπή με διάφορες αφορμές, αφού δύο φορές (στις 17 Ιουνίου και στις 10 Νοεμβρίου) απέτυχε να γεμίσει το Σύνταγμα (απλώς μετέφερε τον λιγοστό κόσμο πότε στην πάνω πλευρά και πότε στην κάτω), αφού κατάφερε να γελοιοποιήσει την πρόταση μομφής που ο ίδιος (ο ΣΥΡΙΖΑ) κατέθεσε, ψηφίζοντας μαζί με την Χρυσή Αυγή και τους καινούργιους συνεταίρους του ΑΝ.ΕΛ. και προκαλώντας αξιοθρήνητες και καταγέλαστες (όπως θέλετε το παίρνετε) σκηνές έξω από το Ραδιομέγαρο, διαρκούσης της συζήτησης για την πρόταση μομφής, τώρα ανακάλυψε ένα νέο πεδίο «εξέγερσης».

Άλλωστε, όπως μας ενημέρωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάληξη της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής, η κυβέρνηση θα βρίσκεται του λοιπού, «υπό διαρκή μομφή από την ελληνική κοινωνία»!

Με ανακοίνωσή τους για τα σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι «Νέοι ΣΥΡΙΖΑ», μας ενημέρωσαν πως «η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν επιστρέφει πλέον ως απλή μνήμη, αλλά βιώνεται ως πραγματικότητα μέσα από τον απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, μέσα από τους αγώνες των μαθητών και των φοιτητών και όλων των πληττόμενων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Πρόκειται για τον απόλυτο ευτελισμό της επετείου, την κατάπτωσή του σε επίπεδο καθημερινών διεκδικήσεων, από αυτές που επιτρέπονται στη Δημοκρατία.

Μας λένε δηλαδή πως οι αγώνες κατά της δικτατορίας μπορούν άνετα να εξισωθούν με τις διεκδικήσεις διαφόρων «τμημάτων της κοινωνίας».

Και επομένως, «ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου συμπυκνώνει έναν συνολικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης», μια «μάχη που δίνεται στο τώρα με πρωταγωνιστές τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους που ετοιμάζονται να διανύσουν τη δέκατη εβδομάδα κινητοποιήσεων, τους εργαζομένους της ΕΡΤ που εκδιώχθηκαν βίαια από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγες μέρες πριν και φυσικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες που βλέπουν το παρόν και το μέλλον τους να καταστρέφεται».

Μάλιστα, το «νέο Πολυτεχνείο» θα διεξαχθεί με πρωταγωνιστές τους καταληψίες της ΕΡΤ!

Και επομένως, καλούμεθα να «κάνουμε το Πολυτεχνείο του 2013 κέντρο των δικών μας αγώνων, προπύργιο της διεκδίκησης ενός διαφορετικού μέλλοντος. Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως κομμάτι ενός πολιτικού σχεδίου ανατροπής αυτής της κυβέρνησης μέσα από τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Προσθέστε σε όλα αυτά και μια δήλωση βουλευτού για τα «γεγονότα στην ΕΡΤ», όπου οι λέξεις που κυριαρχούν είναι «υπόκοσμος», «ανδρείκελα», και… «κοπροματήματα», και τον «νέο Πολυτεχνείο» αποκτά μια ενδιαφέρουσα οσμή.

Προσθέστε επίσης και την επικείμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές και θα βεβαιωθείτε ότι το… Πολυτεχνείο Ζει.

Άντε και σε συνεργασίες με τη Χρυσή Αυγή – για να μην χαθεί το νήμα από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Μήπως να γιορτάζατε μαζί και την επέτειο του Πολυτεχνείου; elzoni.gr

2 σχόλια

  1. Η άθλια φορομπηχτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την άνανδρη δολοφονία των 2 Χρυσαυγιτών κατάφεραν να ανεβάσουν δημοσκοπικά ακόμα περισσότερο την Χ.Α.

    Πλησιάζει Πολυτεχνείο και ο κόσμος, στα καφενεία και στις παρέες, λοιδωρεί κάποιους από τους πρωταγωνιστές του ηρωικού Πολυτεχνείου που βολεύτηκαν και πλούτισαν και μπήκαν σε καρέκλες και οδήγησαν τη χώρα στη πτώχευση και τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση.Και, δυστυχώς, τους συγκρίνει με τους χουντικούς και λένε ότι αυτοί πέθαναν πάμφωτοι, ενώ οι κάποιοι "δημοκράτες" έχουν εκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού από τη λεηλασία των ταμείων, του Δημοσίου χρήματος, του Χρηματιστηρίου, της Ε.Ε και των διαφόρων έργων.

    2 εκ. άνεργοι
    5.000 αυτοκτονίες
    4 εκ. άνθρωποι με μισθούς ή συντάξεις πείνας με άθλια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
    200.000 μετανάστες στο εξωτερικό.
    Ανελέητοι διπλοί και τριπλοί φόροι, χαράτσια και τέλη στην ακίνητη περιουσία του Ελληνικού λαού, χειρότεροι της Τουρκοκρατίας.
    50 χρόνια μνημόνιο και εξαθλίωση και υποταγή, από ανθρώπους που φώναζαν στο Πολυτεχνείο για "εθνική ανεξαρτησία", "ελευθερία"!

    Και ο ελληνικός λαός, και η νεολαία, αποχαυνωμένοι αμφότεροι από το χαζοκούτι και την αδιαφορία δεν μπορούν ούτε αντίσταση να προβάλλουν, ούτε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους κάνουν σκλάβους, γυρνώντας μας στον Μεσαίωνα, με την εξαφάνιση της μεσαίας αστικής τάξης. Οι "αγανακτισμένοι" εξαφανίστηκαν, ο καθένας για την "πάρτη" του, κανένας δεν αντιδρά, περιμένοντας το μοιραίο.

    Αν υπήρχε διάθεση, αυτό το τριήμερο θα έπρεπε να είναι 100.000 - 200.000 άνθρωποι μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο και να διαμαρτύρονται κατά της συγκυβέρνησης. Που είναι οι άνεργοι ; Που είναι οι συμβασιούχοι ; Που είναι οι απολυμένοι ; Που είναι αυτοί της διαθεσιμότητας ; Που είναι οι εκπαιδευτικοί ; Που είναι οι φοιτητές και οι νέοι ; Που είναι νέοι ηγέτες ( όχι πολιτικάντηδες ) να κατεβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ;

    Η συσσωρευμένη οργή θα εκφραστεί δυνατά στις κάλπες ( δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές ), όπου ο Σύριζα θα πιάσει 30% και άνω, η Χ.Α 20%, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ πάνω από 10%, καταγκρεμίζοντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και όλα τα φιλομνημονιακά αποκόμματα της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση