GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό κατασκευή τρεις σχολικές μονάδες στο Ρέθυμνο

Η κατασκευή τριών σχολικών μονάδων και πέντε συνολικά σχολείων βρίσκεται σε εξέλιξη στο δήμο Ρεθύμνου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ κ...


Η κατασκευή τριών σχολικών μονάδων και πέντε συνολικά σχολείων βρίσκεται σε εξέλιξη στο δήμο Ρεθύμνου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συνολικό προϋπολογισμό 17 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για...

δύο σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα της πρωτοβάθμιας, το οποίο μάλιστα θεμελιώθηκε το περασμένο Σάββατο, που αναμένεται να είναι έτοιμα να δεχθούν τους πρώτους μαθητές με την έναρξη της σχολικής σεζόν 2015-2016.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΝΙΟΥ

Το νέο δημοτικό σχολείο Γερανίου θεμελιώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και αγιασμός στο εργοτάξιο, παρουσία του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη, της προϊσταμένης της διαχειριστικής αρχής, Μαρίας Κασωτάκη, των αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και των τοπικών παραγόντων.

Η νέα μονάδα θα έρθει να αντικαταστήσει το σημερινό σχολείο, στο οποίο στοιβάζονται 80 μαθητές κάτω από εξαιρετικά άσχημες συνθήκες, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τα σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης. Το σχολείο μάλιστα δεν μπορεί καν να εξυπηρετήσει όλους τους μαθητές της περιοχής, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους γονείς να είναι αναγκασμένοι να γράψουν τα παιδιά τους σε μονάδες της πόλης.

Το νέο σχολείο, όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο αντιδήμαρχος παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής, θα είναι υπερσύγχρονo, με αμφιθέατρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο γυμναστικής, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, βιβλιοθήκη, ειδικές αίθουσες διδασκαλίας και θα έχει δυναμικότητα για 120 μαθητές.

Το σχολείο έχει χρονοδιάγραμμα εργασιών 24 μηνών, όμως ο εργολάβος έχει πει ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέσα 16-18 μήνες.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκσκαφές στο χώρο που θα κατασκευαστεί το γυμνάσιο – λύκειο του Σταυρωμένου, αφού ήδη έχει γίνει η κατεδάφιση κτηρίου που υπήρχε στο οικόπεδο. Το έργο έχει προϋπολογισμό έξι εκ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. Το γυμνάσιο θα έχει δυναμικότητα 180 μαθητών, ενώ τον ίδιο αριθμό μαθητών θα μπορεί να δεχθεί και το λύκειο.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

Γεγονός είναι η θεμελίωση και του γυμνασίου – λυκείου Ατσιποπούλου και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αγιασμός. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δυναμικότητα του γυμνασίου θα είναι 270 μαθητές και του λυκείου 180 μαθητές.

«Έχουμε ήδη εγκαινιάσει και το νηπιαγωγείο Σταυρωμένου, ενώ στόχος μας είναι να χτιστεί και το δημοτικό σχολείο Ρουσσοσπιτίου, για το οποίο έχει δεσμευτεί ο ΟΣΚ», είπε ο κ. Γεωργαλής, ο οποίος τόνισε ότι πως τότε «θα μιλάμε για σημαντική επιτυχία στον χώρο της ανέγερσης σχολικών μονάδων».
goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση