GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναι στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια αεροπορικών πτήσεων

«Κυρίες και κύριοι, ετοιμαζόμαστε για απογείωση. Παρακαλώ απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας», ακούνε οι επιβάτες αεροπλάνων α...

«Κυρίες και κύριοι, ετοιμαζόμαστε για απογείωση. Παρακαλώ απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας», ακούνε οι επιβάτες αεροπλάνων από τις καλλίπυγες αεροσυνοδούς, προτού απογειωθεί το αεροσκάφος.
Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), το παραπάνω μήνυμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.
Όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα, οι επιβάτες αεροσκαφών θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές για να διαβάζουν έγγραφα, αλλά και να παίζουν παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Βέβαια, οι ταξιδιώτες καλούνται να επιβεβαιώσουν τη δυνατότητα χρήσης των συσκευών τους με την εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψουν, ενώ απαγορεύεται η σύνδεση με το Διαδίκτυο όταν το αεροσκάφος πετάει σε υψόμετρο χαμηλότερο των 10.000 ποδιών.
Την ίδια στιγμή, απαγορεύεται και η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων καθ' όλη τη διάρκεια των πτήσεων.
Παρότι, όπως επισημαίνει ο αμερικανικός Τύπος, θα χρειαστεί χρόνος για να αποδείξει κατά πόσο είναι ασφαλής η χρήση των συσκευών, η FAA υποστηρίζει ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα επιτρέπεται στους επιβάτες να ενεργοποιούν τα αγαπημένα τους gadgets, να διαβάζουν τα ηλεκτρονικά βιβλία τους, να ακούν μουσική και να παίζουν παιχνίδια.
Ήδη αρκετές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν στους επιβάτες τους υπηρεσία Διαδικτύου μέσω του δικτύου Wi–Fi των αεροσκαφών τους.
Μάλιστα, πολλοί που επιθυμούσαν να λήξει η απαγόρευση τόσων δεκαετιών ισχυρίζονται ότι το ηλεκτρονικό βιβλίο, για παράδειγμα, δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο από ένα πραγματικό βιβλίο κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.

Πηγή: e-radio

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση