GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες από τα πυρά στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ενόπλου μέσα στον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομ...


Ένας νεκρός και επτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ενόπλου μέσα στον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου του Λος Άντζελες (LAX)...
Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε από το FBI ως ο Πολ Άντονι Σιάνσια κάτοικος Λος Άντζελες 23 ετών με καταγωγή από το Νιου Τζέρσεϊ, εισέβαλε στον τερματικό σταθμό 3 του LAX στις 09:20 τοπική ώρα (18:20 ώρα Ελλάδας) κρατώντας ένα επιθετικό τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ταξιδιωτών.
Σχεδόν 750 πτήσεις αναβλήθηκαν, ακυρώθηκαν ή κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια καθώς η αστυνομία απομάκρυνε τους ταξιδιώτες και έκλεισε τρεις τερματικούς σταθμούς του LAX. Οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο παρέμειναν κλειστοί για ώρες προκαλώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα.
Ο Σιάνσια κατάφερε να περάσει στον χώρο ελέγχου των επιβατών πριν τον εντοπίσει η αστυνομία. Τραυματίστηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πριν συλληφθεί ο δράστης είχε καταφέρει να σκοτώσει έναν πράκτορα της TSA, τον 39χρονο Γκεράρντο Χερνάντες.

«Πολλοί πράκτορες της TSA τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων θανάσιμα», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών.
Είναι η πρώτη φορά που ένας πράκτορας της TSA σκοτώνεται εν ώρα υπηρεσίας από την ίδρυση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Συνολικά επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι έξι από τους οποίους νοσηλεύονται, όμως σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λος Άντζελες, τον Έρικ Γκαρσέτι, ο δράστης σχεδίαζε ένα πραγματικό μακελειό.
«Είχε στην κατοχή του περισσότερες από 100 σφαίρες που θα μπορούσαν στην κυριολεξία να σκοτώσουν όλους όσοι βρίσκονταν στον τερματικό σταθμό», δήλωσε ο κ. Γκαρσέτι.

Ερευνώνται τα κίνητρα
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα. Σε ανακοίνωσή του το FBI αναφέρει ότι είναι «πρώιμο προς το παρόν να σχολιάσουμε τα κίνητρα» του δράστη και ότι οι ερευνητές «δεν αποκλείουν ούτε υποστηρίζουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας».
Ο δράστης φαίνεται ότι είχε μένος εναντίον της TSA. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες ο Σιάνσια στόχευε συγκεκριμένα εναντίον πρακτόρων της υπηρεσίας, μια πληροφορία που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι αρχές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, ο Σιάνσια έτεινε το όπλο του στους ταξιδιώτες και τους ρωτούσε «αν είναι πράκτορες της TSA». Αν η απάντηση ήταν «όχι», συνέχιζε το δρόμο του.

Η αστυνομία βρήκε πάνω στον δράστη ένα σημείωμα που έκανε λόγο για την «απογοήτευσή του από την κυβέρνηση», σύμφωνα με τους Λος Άντζελες Τάιμς, που επικαλούνται έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
Φίλοι και μέλη της οικογένειας του Σιάνσια ανέφεραν ότι ενδέχεται να είχε αυτοκτονικές τάσεις, πρόσθεσε η εφημερίδα.
«Προς το παρόν πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν μεμονωμένο δράστη», διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας του αεροδρομίου Πάτρικ Γκάνον.
Μια φωτογραφία του δράστη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το FBI δείχνει έναν άνδρα με κοντοκουρεμένα μαύρα μαλλιά και φαβορίτες, ενώ μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές ερευνούν το σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Η αστυνομία και το FBI ερευνούν και το σπίτι του πατέρα του στο Νιου Τζέρσεϊ, στην πόλη Πένσβιλ Τάουνσιπ.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πένσβιλ Τάουνσιπ Άλεν Κάμινγκς δήλωσε ότι είχε επικοινωνήσει μαζί του ο πατέρας του Σιάνσια μετά από ένα ανησυχητικό μήνυμα που είχε στείλει ο γιος του στον αδελφό του.
Ο Κάμινγκς αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το μήνυμα αυτό, όμως σημείωσε ότι μέλη της οικογένειας του Σιάνσια είπαν στις αρχές ότι ο δράστης, που είχε μετακομίσει στην Καλιφόρνια πριν 18 μήνες, δεν ήταν διαταραγμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση