GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα στοιχεία σοκ για την αγορά ακινήτων – Βουτιά στις αντικειμενικές αξίες

Πιο μικρά, πιο παλιά και πιο φτηνά από τις αντικειμενικές αξίες, είναι τα ακίνητα που αγοράζονται το 2013. Αυτό δείχνει έρευνα που π...


Πιο μικρά, πιο παλιά και πιο φτηνά από τις αντικειμενικές αξίες, είναι τα ακίνητα που αγοράζονται το 2013. Αυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε... από την αρχή του έτους σε Μαρούσι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη και Δροσιά, για λογαριασμό της REMAX και επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο αφενός ότι οι αγοραπωλησίες είναι πολύ λιγότερες αφετέρου ότι ακόμα και ακίνητα της τελευταίας 10ετίας πωλούνται σε τιμή χαμηλότερη από τη Τιμή Ζώνης.

Ειδικότερα, παρ' όλο που οι υπάρχουσες ζητήσεις αφορούν ακίνητα έως 15 ετών, παρατηρούμε ότι τελικά, στο Μαρούσι το 52% των πωλήσεων αφορά ακίνητα άνω των 20 ετών, στην Εκάλη το 69% και στην Κηφισιά το 59%. Στο Μαρούσι το 60% των πωληθέντων διαμερισμάτων είναι από 70 έως 120τμ, στα Βριλήσσια το 52%, στα Μελίσσια είναι το 78%. Οι πραγματοποιηθείσες πωλήσεις σε αυτές τις δημοτικές ενότητες είναι αισθητά μικρότερες απ' ότι πριν από μερικά χρόνια.

Οι περιοχές όπου οι αντικειμενικές είναι αισθητά υψηλότερες των πραγματικών είναι το Μαρούσι (το 53% των ακινήτων πουλήθηκε κάτω από την αντικειμενική), η Εκάλη (το 47%) και η Δροσιά (το 46%) ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πωλήσεις κάτω από την αντικειμενική κυμαίνονται στο 30-33%.Οι πωλήσεις κάτω από την αντικειμενική αφορούν το 36%-49% των πωλήσεων. Ακόμη και ακίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 άρχισαν να πωλούνται κάτω από την αντικειμενική!

Στην αγορά συνεχίζει να υπάρχει, αν και μικρό, ενδιαφέρον από ιδιώτες για αγορά

οικοπέδων.

Το ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας συνεχίζει να είναι ικανοποιητικό απλώς οι αγοραστές διαθέτουν πλέον περιορισμένο budget, αναζητούν ακίνητα «ευκαιρία», μειώνουν

τετραγωνικά και αυξάνουν την παλαιότητα του ακινήτου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που υπογράφουν τη Μελέτη, η μείωση του Φόρου Μεταβίβασης δεν θα επιφέρει περισσότερες πωλήσεις καθώς οι σημερινοί αγοραστές αγοράζουν μόνο 1η κατοικία με συνέπεια να έχουν ήδη απαλλαγή του φόρου αυτού.

Σε περίπτωση που ο Φόρος Μεταβίβασης εφαρμοστεί και για την 1η κατοικία, σε συνδυασμό με τον Φόρο Υπεραξίας που θα πληρώνουν από 1/1/2014 οι πωλητές, θα μειώσει περαιτέρω και αισθητά τις λιγοστές μεταβιβάσεις καθώς θα επιβαρύνει κι άλλο τα ακίνητα και ιδιαίτερα αυτά τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα κατέχουν πριν από το 2006.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση