GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανέτοιμη για τον πρώτο «τελικό» η Εθνική

Η «καρδιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου κτυπάει απόψε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Ρουμανία (ώρα έναρξης, ...


Η «καρδιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου κτυπάει απόψε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Ρουμανία (ώρα έναρξης, 21.45), φιλοδοξώντας να κάνει το καθοριστικό βήμα για...
την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς με τη συμπαράσταση 32.000 Ελλήνων που αναμένεται να γεμίσουν το φαληρικό γήπεδο, θα επιδιώξουν να φθάσουν σε μία καθαρή -χωρίς να δεχθούν γκολ δηλαδή- νίκη, προκειμένου να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης στο Βουκουρέστι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίστηκε χθες πεπεισμένος πως οι ποδοσφαιριστές του θα ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του αποψινού αγώνα με τους Ρουμάνους για να δώσουν χαρά στον ελληνικό λαό που την έχει τόσο πολύ ανάγκη σε τούτες τις δύσκολες ημέρες. «Περιμένουμε ότι η ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος θα είναι μεγάλη. Ο ελληνικός λαός μάς έχει στηρίξει πάρα πολύ, ακόμη κι όταν δεν είχαμε καλά αποτελέσματα ή στηριζόμασταν σε άλλα αποτελέσματα. Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Το να ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο, μας γεμίζει ευθύνες, τις οποίες δεχόμαστε με φυσικότητα. Οι παίκτες μου θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν στον κόσμο μία μεγάλη χαρά, που τόσο πολύ αξίζουν», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.

Επανέλαβε, πάντως, μετά από σχετικό ερώτημα Ρουμάνου δημοσιογράφου, πως αισθάνεται Ελληνας: «Το ματς είναι Ελλάδα - Ρουμανία. Κι εγώ είμαι Ελληνας. Το έχω πει πάρα πολλές φορές, δεν είναι κάτι που το λέω πρώτη φορά». Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι, αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και πιστεύουμε πως εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εχω απεριόριστη πίστη στους ποδοσφαιριστές μου, γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος. Το πάθος για να διακριθούμε σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση που θα χρειαστεί πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο Φερνάντο Σάντος προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει σε σχήμα 4-3-3 τους Καρνέζη κάτω απ’ την εστία, τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Σιόβα ή Μανωλά και Χολέμπας στην άμυνα, τους Τζιόλη, Κατσουράνη, Μανιάτη στη μεσαία γραμμή και τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου ή Γκέκα στην επίθεση.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτσούρκα ξεκαθάρισε πως στόχος της ομάδας του είναι να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στο αποψινό παιχνίδι: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εχουμε αρκετό άγχος μιας και έτσι είναι τα παιχνίδια των μπαράζ. Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα καθώς έχει συμμετάσχει και πάλι σε μπαράζ».

Διευκρίνισε δε ότι ο Ταταρουσάνου ακολούθησε κατά 90% το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης και αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία της Ρουμανίας. Οσο για τον Κίρικες που έχει τραυματιστεί στη μύτη, γνωστοποίησε ότι περιμένει μία προστατευτική μάσκα, προκειμένου να καταφέρει να αγωνιστεί την Τρίτη στο Βουκουρέστι.

Καταλήγοντας, ο Πιτσούρκα ανέφερε: «Θέλουμε όλοι να παίξουμε σε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι και η πρώτη φορά που φτάνουμε στο σημείο αυτό εμείς, η νέα γενιά. Η ελληνική ομάδα είναι δυνατή και οργανωμένη. Δεν δέχεται εύκολα γκολ. Δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά κερδίζει συνέχεια», κατέληξε.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα εναπομείναντα εισιτήρια του αγώνα της Εθνικής μας με τη Ρουμανία τα οποία κοστίζουν 15 ευρώ, θα πωλούνται από τις 10 το πρωί απ’ τα εκδοτήρια του Καραϊσκάκη. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως οι θύρες θα ανοίξουν στις 7μ.μ. Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στους ελέγχους των θεατών: «Οι έλεγχοι από την αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο στάδιο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε πανό/σημαίες με ρατσιστικό, ξενοφοβικό ή υβριστικό περιεχόμενο/σύμβολο».
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση