GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Υπουργέ, ντρέπομαι για την ελληνική πολιτεία και για καθέναν μας χωριστά»

Σε μια επιστολή-ράπισμα για κυβέρνηση και υπουργό Δικαιοσύνης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, μι...

Σε μια επιστολή-ράπισμα για κυβέρνηση και υπουργό Δικαιοσύνης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, μιλά για την άθλια κατάσταση στις φυλακές και τα κρατητήρια της περιφέρειάς του.

«Πρόσφατα», αναφέρει, «αντιμετώπισα περίπτωση παραμονής κρατουμένου επί εννέα μήνες, κατάσταση η οποία εκτός των άλλων εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους υγείας».

Και καταλήγει: «Το απάνθρωπο και παντελώς απαράδεκτο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί επειδή τα καταστήματα κράτησης δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή, επί 5 και 6 μήνες δεν προαυλίζονται, που σημαίνει ότι καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν βλέπουν ήλιο».

Μετά τον σαφή υπαινιγμό προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης προειδοποιεί ότι «η παρούσα κατάσταση εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο μη εκτέλεσης εισαγγελικών παραγγελιών αλλά και ταραχών και εξεγέρσεων».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση