GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλαφάτης: Στην τελική ευθεία η λύση στο πρόβλημα των αυθαιρέτων

Το πιο σημαντικό ζήτημα για την ανάταξη της οικονομίας μας είναι να διορθώσουμε τα προβληματικά σημεία και να αλλάξουμε τις λαϊκιστι...


Το πιο σημαντικό ζήτημα για την ανάταξη της οικονομίας μας είναι να διορθώσουμε τα προβληματικά σημεία και να αλλάξουμε τις λαϊκιστικές και άτολμες νοοτροπίες που συντηρούν ένα αρνητικό κλίμα για τις επενδύσεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, στη ομιλία του στο 5ο πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη.
«Το κράτος πρέπει να έχει την οικονομική βάση να προστατεύει τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα. Στην ουσία ό,τι “τρομοκρατεί” τους επενδυτές είναι “χτύπημα” στους πολίτες που ήδη έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος. Για να μπορούμε να εξασφαλίζουμε κοινωνικές υπηρεσίες, ισότιμα, σε όλους τους πολίτες, όπως οφείλει μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, πρέπει να έχουμε παραγωγική βάση. Εξαγωγική δραστηριότητα, επενδύσεις και υψηλή ανταγωνιστικότητα» τόνισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι «για να έχουμε αυτή την παραγωγική βάση που θα φέρει όλα τα υπόλοιπα -με πρώτο τις θέσεις εργασίας- χρειαζόμαστε όλων των μεγεθών και των κατευθύνσεων επιχειρήσεις, και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα».
Ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα
Τον πυρήνα της νέας πολιτικής γης που αναπτύσσεται στο ΥΠΕΚΑ, όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, τον αποτελούν οι κρίσιμες ρυθμίσεις ώστε να τελειώσει το Κτηματολόγιο, η λύση που θεσμοθετήθηκε για το τεράστιο πρόβλημα των αυθαιρέτων και το νομοσχέδιο για τη Χωροταξία και την Πολεοδόμηση που βρίσκεται στην τελική του ευθεία, μαζί με σημαντικές παρεμβάσεις για τα ύδατα, τα δάση και τον θεσμό της Τράπεζας Γης.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ επισήμανε ότι ο νέος νόμος για το Κτηματολόγιο, που ψήφισε η Βουλή τον Ιούνιο, ήδη υλοποιείται, ότι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα έχει ως βασική στόχευση την καταγραφή και τον οριστικό έλεγχο του φαινομένου και ότι το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση κρίσιμων ζητημάτων πολεοδομίας και χωροταξίας, που σύντομα θα είναι σε διαβούλευση, εκπονείται με σκοπό να προσανατολίσει τη χωροταξία στην ανάπτυξη, με δεδομένη προϋπόθεση τον καθορισμό συγκεκριμένων ζωνών απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας.
Αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου για τον Τουρισμό

Ο κ. Καλαφάτης συνέχισε λέγοντας ότι η αναθεώρηση και εξειδίκευση των 12 Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού, ώστε να είναι συμβατά με τις νέες συνθήκες είναι ένα ζήτημα, ενώ ένα άλλο ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου για τον Τουρισμό και η στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων.
«Είναι λογική συνεπαγωγή ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε νέο παραγωγικό μοντέλο με παλιούς τρόπους. Ούτε σε ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας χωρίς νέα νοοτροπία όλων όσοι εμπλέκονται στην αγορά» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ και πρόσθεσε:
«Αν με κάθε τρόπο γίνεται ορατό ότι ως χώρα στρεφόμαστε στην καινοτομία και ευνοούμε τις επενδύσεις, αυτό μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει. Γιατί διαχέεται δυναμισμός και περνάει παντού το μήνυμα ότι προχωράμε. Είναι ωστόσο σαφές ότι ακριβώς για τον λόγο ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μια προγραμμένη συνταγή, χρειάζεται να προσθέσουμε όλοι τις καλύτερες των προθέσεων. Και κυρίως των πράξεων. Προφανώς το κράτος. Με αποφασιστικές κινήσεις και αναμόρφωση του εαυτού του, ώστε να υπάρχει σταθερότητα και λογική στους «κανόνες του παιγνιδιού», για όσους αναλαμβάνουν το ρίσκο του επιχειρείν. Αλλά και ο ιδιωτικός τομέας από τη δική του πλευρά. Επενδύοντας με επιμονή στην ποιότητα και την καινοτομία, έχοντας στο μυαλό του ότι ένα πετυχημένο σχέδιο συχνά ανοίγει δρόμους και ασκεί θετική επίδραση για αλλαγές προς την κατεύθυνση της προόδου».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΟΥΡΑΔΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΣΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΟΠΡΙΤΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΧΑΘΗΚΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δεξιά των Μουρούτηδων, των Φαήλων και λοιπών καλόπαιδων, παρέα με τους μισάνθρωπους νεοναζί της Χ.Α., κοντεύουν να μας τρελάνουν τελείως. Νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε την ιστορία αυτού του τόπου!

    Για ποια αριστερή βία μας μιλά η Δεξιά και η Ακροδεξιά; Η παράταξη των 40 χρόνων Δεξιού Φασιστικού Ολοκληρωτισμού (1934-1974), μας μιλάει για «αριστερή» βία;

    Η παράταξη των βασανιστηρίων και των εξοριών των αριστερών πολιτών, του ειδεχθούς απάνθρωπου και πιστού σκυλιού του φασίστα δικτάτορα Μεταξά, Μανιαδάκη (που τον υποδέχτηκαν ως ήρωα οι ταγματασφ-αλήτες, Χίτες και δοσίλογοι νικητές του εμφυλίου και αργότερα το 1958, τον έκαναν και βουλευτή της ΕΡΕ); Των βασανισμών με το ρετσινόλαδο; Η παράταξη που στην Κατοχή η μισή την κοπάνησε από την Ελλάδα και η άλλη μισή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, συνεργάστηκε ανοιχτά με τους μισάνθρωπους Ναζί; Η παράταξη που στην Κατοχή, αποτελούνταν κατά κανόνα από όλα τα βρωμερά κατακάθια της κοινωνίας, τους λαδέμπορους, τους μαυραγορίτες, τους διερμηνείς των Ναζί-Γερμανών, την ώρα που ο ελληνικός λαός έπεφτε από την πείνα στα πεζοδρόμια των πόλεων και πέθαινε, ενώ αυτοί του έπαιρναν το σπίτι για ένα μπετόνι λάδι και ένα καρβέλι;

    Η παράταξη που μεταπολεμικά, αντί να εκτελέσει όλους τους εγκληματίες-συνεργάτες των Ναζί, όπως έκαναν όλες οι πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης (με πρωταγωνιστή τον Δεξιό Στρατηγό Ντε Γκωλ), όχι μόνο τους έδωσε άφεση αμαρτιών, αλλά τους υιοθέτησε, τους έβαλε στον κρατικό μηχανισμό, τους έκανε πλειοψηφία στον Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας;

    Η παράταξη της Καρφίτσας, του Παρακράτους της Δεξιάς, των δολοφόνων του Λαμπράκη- Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη; Των δολοφόνων των Γιώργου Χαλκίδη, Τσαρούχα, Βελδεμίρη, του Σωτήρη Πέτρουλα; Των δολοφόνων, απάνθρωπων βασανιστών της Ασφάλειας και της ΕΑΤ-ΕΣΑ, της Φασιστικής Χούντας- Μάλλιου, Μπάμπαλη, Καραπαναγιώτη, Κραββαρίτη, Σπανού;

    Η παράταξη των Κοινωνικών Φρονημάτων, που είχε αποκλεισμένο για 40 χρόνια από την κοινωνική και πολιτική ζωή, πάνω από το μισό σύνολο του ελληνικού πληθυσμού;

    Αυτή η παράταξη μιλάει για «αριστερή βία»;

    Και μόνο το ΜΕΓΑ ΣΤΙΓΜΑ της συνεργασίας με τον Ναζί Κατακτητή, κύριοι Φαήλοι και Κασσιδιάρηδες, είναι κάτι που δεν ξεπλένεται στον αιώνα τον άπαντα!!! Η πατριδοκάπηλη παράταξη σας, θα μείνει για πάντα στιγματισμένη στα μάτια του ελληνικού λαού, ως δοσίλογη, αντιλαϊκή, εγκληματική και φυσικά ουδόλως πατριωτική! Το αντίθετο! Υπηρετούσατε μια ζωή και θα υπηρετείτε το Μεγάλο Κεφάλαιο και τους κάθε λογής βιαστές των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών!

    Καλή παραμονή εκεί, στα σκουπίδια της Ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκαναν 30 χρόνια για να βρουν τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, δεν έχουν εξιχνιάσει τόσες τρομοκρατικές οργανώσεις και δολοφονίες ( Μαρφίν, Γκιόλα ) κλπ, και τώρα έχουν την εν ψυχρώ δολοφονία 2 νέων ( άσχετα αν διαφωνεί κανείς εντελώς με το κόμμα τους ή με την ιδεολογία τους )! Και κανένας δεν θα παραιτηθεί ; Κανείς δεν έχει ευθύνες ; Ποιοι θεωρούσαν όλα τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Χ.Α ως "εγκληματική οργάνωση" και τους στοχοποίησαν στα μάτια των γνωστών-αγνώστων ; Σήμερα κιόλας θα πρέπει κυβέρνηση και Υπουργός να παραιτηθούν και να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Μέσα σε τέτοιο φορομπηχτικό κλίμα και σε κλίμα έντασης-πίεσης προς την Ελληνική Κοινωνία, ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει τη λύση, οδηγώντας σε μονοψήφια νούμερα την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση