GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στοιχεία για λογιστές «μαϊμού» από το Οικονομικό Επιμελητήριο

Επιστολή στον Χάρη Θεοχάρη για 42 περιπτώσεις Στοιχεία για λογιστές - φοροτεχνικούς «μαϊμού», που έχουν πραγματοποιήσει ενάρξεις και μετ...

Επιστολή στον Χάρη Θεοχάρη για 42 περιπτώσεις

Στοιχεία για λογιστές - φοροτεχνικούς «μαϊμού», που έχουν πραγματοποιήσει ενάρξεις και μεταβολές σε εφορίες χωρίς να διαθέτουν νόμιμη ταυτότητα, απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΕΕ Γ. Κυδωνάκη μόνον στο χρονικό διάστημα από 3 Οκτωβρίου ώς τις 25 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 42 περιπτώσεις λογιστών που πραγματοποίησαν ενάρξεις και μεταβολές σε εφορίες χωρίς να διαθέτουν νόμιμη ταυτότητα, γεγονός που το Οικονομικό Επιμελητήριο θεωρεί προϊόν και συνέπεια της «απαράδεκτης» εγκυκλίου του κ. Θεοχάρη για την έναρξη ή μεταβολή εργασιών λογιστή - φοροτεχνικού χωρίς την προσκόμιση επαγγελματικής ταυτότητας σε ισχύ (ΠΟΛ.1228/4.10.2013).

Αν και το Επιμελητήριο έθεσε το ζήτημα στις αρχές Οκτωβρίου στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ζητώντας την άμεση διόρθωσή του, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυνόταν άμεσα με ενεργή διασύνδεση του TAXIS με το μητρώο των λογιστών φοροτεχνικών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, τα αποτελέσματα του ελέγχου κατέδειξαν πως εξακολουθεί να δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούνται στις εφορίες ενάρξεις, μεταβολές και δραστηριότητες που αφορούν στο επάγγελμα του λογιστή - φοροτεχνικού, από άτομα που δεν κατέχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

«Επαναφέρουμε το αίτημά μας ότι για οποιαδήποτε εργασία λογιστή φοροτεχνικού στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να είναι αναγκαία η επίδειξη της ταυτότητας του λογιστή φοροτεχνικού και για ηλεκτρονικές υπηρεσίες η διασύνδεση με το μητρώο του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

» Είμαστε βέβαιοι ότι η ορθότητα και η αποτελεσματικότητα της πρότασής μας εξουδετερώνει τις όποιες αντιστάσεις υπάρχουν σε πιθανά υπηρεσιακές και λοιπές αντίθετες απόψεις που επιθυμούν τη διατήρηση του χωρίς έλεγχο προηγούμενης κατάστασης»αναφέρεται στην επιστολή του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση