GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλγαρία: Φοιτητές σχεδιάζουν να κλείσουν με αλυσίδες τις πόρτες της Βουλής

Φοιτητές που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα, ζητώντας την παραίτηση τηςβουλγαρικής κ...

Φοιτητές που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα, ζητώντας την παραίτηση τηςβουλγαρικής κυβέρνησης, προειδοποίησαν ότι θα κλείσουν με αλυσίδες τις πόρτες του κτιρίου της Βουλής.

Οι φοιτητές εξετάζουν διάφορες μορφές διαμαρτυρίας, η οποία άρχισε με την κατάληψη του πανεπιστημίου της Σόφιας,"Άγιος Κλήμης Αχρίδας", για παράδειγμα σκοπεύουν να μετακινηθούν στη Βουλή, δήλωσε ο φοιτητής δημοσιογραφίαςΣτάνισλαβ Κατσίνσκι.

Ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην πλατεία μπροστά από το κτίριο της Βουλής και δημιουργήθηκε ένταση καθώς αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν φοιτητές που κάθισαν στο οδόστρωμα για να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών, όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Darik.

Οι διαδηλωτές απάντησαν σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα και σχεδιάζουν να αποκλείσουν όλες τις εξόδους ώστε να εμποδίσουν τους βουλευτές να φύγουν από τη Βουλή, όταν λήξει η συνεδρίαση. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκσφενδονίζουν αυγά και ντομάτες στο κτίριο της Βουλής.

Ομάδα φοιτητών που αυτοαποκαλείται "Τhe Early Waking Students" κατέλαβε τμήμα του Πανεπιστημίου της Σόφιας στις 25 Οκτωβρίου, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Στις διαμαρτυρίες, στη συνέχεια προσχώρησαν φοιτητές από άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τη Δευτέρα, οι φοιτητές έκλεισαν με αλυσίδες τις πόρτες του πανεπιστημιακού ιδρύματος και δεν άφηναν τους εργαζόμενους να εισέλθουν.
ΠΗΓΗ:  symvolinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση