GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργούν και την Πέμπτη οι εργαστηριακοί γιατροί

Μήνυμα ΠΙΣ: «Πολιτεία και κόμματα να μην αντιδικούν στις πλάτες των ασθενών» Κάλεσμα προς τους γιατρούς να στηρίξουν τη διήμερη απεργια...

Μήνυμα ΠΙΣ: «Πολιτεία και κόμματα να μην αντιδικούν στις πλάτες των ασθενών»
Κάλεσμα προς τους γιατρούς να στηρίξουν τη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων τους εργαστηριακών απευθύνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος. Παράλληλα, στέλνει ηχηρό μήνυμα προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας και των κομμάτων «να σταματήσουν να αντιδικούν στις πλάτες της υγείας, του έλληνα ιατρού, αλλά και του πολίτη αυτής της χώρας».

Πρέπει να συνεργαστούμε, σημειώνει ο κ. Βλασταράκος, όλοι μαζί, ενωμένοι, για μια υγεία με αξιοπρέπεια, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς επιβαρύνσεις, και προσθέτει: «Οι διαχωρισμοί, οι στείρες αντιδικίες και αντεγκλήσεις, ευνοούν τα σχέδια εκείνων, που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν μέσα από την κρίση ότι έχει απομείνει όρθιο στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Οι έλληνες ιατροί και πολίτες με αξιοπρέπεια αντιδρούν και θα αντιδράσουν».

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών (6-7 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, η προσπάθεια για την υποβάθμιση και το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων ιατρείων και εργαστηρίων με τις «ιατροκτόνες» αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ και της Πολιτείας, όπως η εφαρμογή του απαράδεκτου rebate, του claw back, η μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων και άλλες γραφειοκρατικές και δυσλειτουργικές διαδικασίες, επιφέρει την καθολική αντίδραση του ιατρικού κόσμου.

Φυντανίδου Ελενα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση