GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τεχεράνη διαψεύδει την ύπαρξη μυστικής πυρηνικής τοποθεσίας

Το Ιράν απέρριψε σήμερα τις "αβάσιμες" κατηγορίες της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης για πυρηνικές δραστηριότητες σε μυ...


Το Ιράν απέρριψε σήμερα τις "αβάσιμες" κατηγορίες της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης για πυρηνικές δραστηριότητες σε μυστική στρατιωτική τοποθεσία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
"Οι αβάσιμες δηλώσεις που αφορούν την ύπαρξη πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν διαψεύδονται κατηγορηματικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Μπεχρούζ Καμαλβάντ.
To Εθνικό Συμβούλιο Ιρανικής Αντίστασης (CNRI) δήλωσε χθες ότι διαθέτει πληροφορίες για νέες μυστικές υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις με την κωδική ονομασία "012", κοντά στην Μομπαρακέχ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο κεντρικό Ιράν.
Σύμφωνα με την εξόριστη ιρανική αντιπολίτευση που εδρεύει στη Γαλλία, οι πυρηνικές αυτές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν "υπό πλήρη μυστικότητα σε μια τεράστια στρατιωτική περιοχή".
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να επηρεάσει το "θετικό κλίμα" που διέπει τις συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας 5+1 στη Γενεύη, για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα τερματίζει την δεκαετή αντιπαράθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας και της διεθνούς κοινότητας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Οι συνομιλίες επαναλαμβάνονται αύριο στην ελβετική πόλη.
Το CNRI είχε αποκαλύψει το 2002 την ύπαρξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Ωστόσο δυτικοί εμπειρογνώμονες είχαν εκφράσει επιφυλακτικότητα για πολλές άλλες ανακοινώσεις του.
Το CNRI στο οποίο μετέχουν πολλές οργανώσεις της αντιπολίτευσης στο ιρανικό καθεστώς, όπως η Οργάνωση των Μουτζαχεντίν του Λαού (OMPI), ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 για να πολεμήσει τον Σάχη.
Συνέχισε τον αγώνα του κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά την επανάσταση του 1979, κυρίως συμμαχώντας με τον Σαντάμ Χουσέιν στην διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ (1980-1988).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση