GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αερομοντελιστές έχουν το αεροδρόμιο τους

της Κορίνας Καφετζοπούλου. Οι αερομοντελιστές του νομού Ηράκλειου, η αλήθεια είναι ότι, το τελευταίο διάστημα πετούν πλέον με άλλο...


της Κορίνας Καφετζοπούλου.

Οι αερομοντελιστές του νομού Ηράκλειου, η αλήθεια είναι ότι, το τελευταίο διάστημα πετούν πλέον με άλλον αέρα…

στο δικό τους αεροδρόμιο!

Ύστερα από αρκετά χρόνια προσπαθειών με την προσωπική τους εργασία κατάφεραν να μεταμορφώσουν έναν σκουπιδότοπο σε μια καταπράσινη πίστα όπου άφοβα θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται, στο διάδρομο ή στο γρασίδι, τα μοντέλα τους.

Όπως είπε στο MadeinCreta o πρόεδρος της Ένωσης Αερομοντελιστών Ηρακλείου κ. Γιάννης Μανούσακας, πριν από περίπου ένα μήνα το όνειρό έγινε πραγματικότητα και το μοντελοδρόμιο της Ένωσης Αερομοντελιστών Ηρακλείου απέκτησε το δικό του ασφαλτοστρωμένο διάδρομο.

Οι διαστάσεις του διαδρόμου είναι μήκους 110 μέτρων και πλάτους 10,8 μέτρων και προσφέρεται για αεροπλάνα που έχουν μήκος ως 2 μέτρα.

Για το μοντελοδρόμιο που βρίσκεται στο Λόφο Κοψά στην Ανώπολη δούλεψαν όλα τα μέλη του συλλόγου, διαμόρφωσαν την έκταση που τους έχει παραχωρηθεί, καλλώπισαν το χώρο, τοποθέτησαν παγκάκια και πλέον όταν είναι ανοιχτός, προσφέρεται για μια όμορφη βόλτα στη φύση όσων βρεθούν εκεί.

Η Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης ιδρύθηκε το 1999 από μια ομάδα ανθρώπων με την ίδια "τρέλα", με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του αερομοντελισμού ως αεραθλήματος - εκτός από hobby.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ε.Α.Η.Κ. ιδρύθηκε ως αερομοντελιστικό αθλητικό σωματείο και όχι ως σύλλογος ή λέσχη αερομοντελιστών.

Εγγεγραμμένα μέλη στο σωματείο είναι 120, ενεργά αυτή τη στιγμή 50.

Όλοι οι αερομοντελιστές έχουν πολλά κοινά σημεία: κατά βάθος είναι παιδιά, τους αρέσει να παίζουν, δημιουργούν από το μηδέν σε όσους τα χέρια δεν πιάνουν, κι απλά ... τους αρέσει η αίσθηση ελευθερίας και κυριαρχίας που έχουν όταν κατευθύνουν το μοντέλο τους.

Ο αερομοντελισμός τα παλαιότερα χρόνια ήταν για λίγους, λόγω του υψηλού κόστους της κατασκευής των μοντέλων.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, είναι πιο προσιτός. Το μη απαγορευτικό κόστος, πλέον, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του μοντελοδρομίου δίνει ελπίδες και για αύξηση των μελών.

«Παλαιότερα έπρεπε να έχεις χρήματα» σημείωσε ο κ. Μανούσακας, «τα τελευταία 4-5 χρόνια ωστόσο τα υλικά είναι φθηνότερα και κάποιος με 100 ευρώ μπορεί να αποκτήσει ένα μοντέλο. Επιπλέον τα πράγματα είναι πιο εύκολα: δε χρειάζεται κάποιος να ξεκινάει από το μηδέν για την κατασκευή του μοντέλου. Έρχονται προκατασκευασμένα και εσύ τα συναρμολογείς, τους βάζεις τον κινητήρα και είναι έτοιμο να πετάξει».

Βέβαια οι αερομοντελιστές του Ηρακλείου είναι "μπελαλήδες" και αρκετοί είναι αυτοί που τους αρέσει να ξεκινούν με ένα ξυλαράκι και να φτιάχνουν ένα αεροπλάνο 2 μέτρων έτοιμο να φτάσει στα σύννεφα!


madeincreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση