GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα εργασιακά «ήθη» σε ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη τακτική ξενοδοχειακής μονάδας της Αίγινας, ο ιδιοκτήτης της οποίας με αγγελία...


Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη τακτική ξενοδοχειακής μονάδας της Αίγινας, ο ιδιοκτήτης της οποίας με αγγελία σε... εφημερίδα ζητούσε καμαριέρα προσφέροντας αντί μισθού δωρεάν διαμονή και φαγητό.

Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας, των δυσβάσταχτων φόρων, τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Μπορεί αυτό το περιστατικό να είναι ακραίο αλλά δίνει ξεκάθαρα την εικόνα για το που μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση όταν ήδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 4 στους 10 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστοι.

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αξιώνει την ασφάλιση του εργαζόμενου και την καταβολή μισθού σε χρήμα. Στην Ελλάδα της βαθειάς κρίσης και της ύφεσης όμως, η νομιμότητα καθίσταται πλέον έννοια σχετική.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει άμεσα στην ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και στην επαναφορά όλων των καταργούμενων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας ώστε επιτέλους να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι όποιες παραβατικές εργοδοτικές συμπεριφορές.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιου είδους φαινόμενα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές και σε συνεργασία με τα συνδικάτα του κάθε επαγγελματικού κλάδου ή χώρου να προχωρούν στην ανάλογη συνδικαλιστική δράση ώστε να αποτραπεί η ασυδοσία και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση