GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Συμφωνία μόνο εάν προβλέπει εμπλουτισμό ουρανίου

Σαφή προειδοποίηση προς τις μεγάλες δυνάμεις έστειλε ο επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας λέγοντας ότι το Ιράν δεν θα αποδ...

Σαφή προειδοποίηση προς τις μεγάλες δυνάμεις έστειλε ο επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας λέγοντας ότι το Ιράν δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, εάν δεν περιλαμβάνει την εγγύηση του δικαιώματός του να προχωρεί στον εμπλουτισμό ουρανίου.

"Καμία συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει τον εμπλουτισμό του ουρανίου από την αρχή μέχρι το τέλος δεν θα γίνει αποδεκτή", έγραψε ο Αμπάς Αραγτσί στο λογαριασμό του στο Twitte. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι ελπίζει πως το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις θα καταλήξουν σε μία "στέρεη συμφωνία", τονίζοντας ότι μία τέτοια συμφωνία δεν είναι δυνατή παρά επί μίας "αυστηρής βάσης".

"Προς το παρόν οι Ιρανοί δεν έχουν πεισθεί ότι πρέπει να αποδεχθούν τη θέση των έξι (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία). Ελπίζω ότι θα την αποδεχθούν", πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών αναφέροντας ότι υπάρχουν διαφωνίες και εντός του ιρανικού στρατοπέδου. "Το Ιράν έχει το απόλυτο δικαίωμα να χρησιμοποιεί την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, αλλά όχι και για ατομική βόμβα. Αυτή είναι η κοινή θέση που υπερασπιζόμαστε", είπε.

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών των χωρών της ομάδας 5+1 με το Ιράν για τον πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης άρχισε την Τετάρτη στη Γενεύη. Σήμερα οι διαπραγματευτές θα αρχίσουν τη συζήτηση επί των λεπτομερειών ενός κειμένου που έχει εγκριθεί από την ομάδα 5+1, το οποίο προβλέπει την θέσπιση περιορισμών επί του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος με αντάλλαγμα τη χαλάρωση του καθεστώτος των κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση