GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπογραφή σύμβασης για την ανακατασκευή τμημάτων της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου του δήμου Χανίων

Την σύμβαση ύψους 200.000 ευρώ για την ανακατασκευή τμημάτων της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου του δήμου Χανίων υπέγραψε σήμερ...


Την σύμβαση ύψους 200.000 ευρώ για την ανακατασκευή τμημάτων της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου του δήμου Χανίων υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια ο...

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του δημάρχου Χανίων Μανόλη Σκουλάκη. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο οδικό τμήμα όπου έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα σύμφωνα με το δήμαρχο Χανίων και που η υλοποίηση του θα παράσχει ασφάλεια στους πολίτες, και ομαλή κυκλοφορία. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης «είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας ενώ συζητήσαμε ακόμη για την πορεία του ΕΣΠΑ στα Χανιά. Όλα τα έργα του δήμου πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, όπως επίσης κα τα τελευταία έργα που εντάξαμε και είναι η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης στην Νέα Κυδωνία, η πορεία υλοποίησης του τελωνείου, της παλιάς πόλης, και όλα τα έργα που εκτελεί η ΔΕΥΑΧ».

Παράλληλα-τόνισε ο Περιφερειάρχης- βλέπουμε και την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ, που θα υπάρχουν Αστικά Ολοκληρωμένα και Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου, και ο δήμος Χανίων πρωτοπορεί με τις μελέτες που έχει ολοκληρώσει και είναι στη φάση υλοποίησης.

Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι οι συναντήσεις με τους δημάρχους όλης της Κρήτης για το ΕΣΠΑ θα συνεχιστούν «γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει ως Περιφέρεια είναι οι φάσεις υλοποίησης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, που η Περιφέρεια Κρήτης επιτυγχάνει τους στόχους, και μάλιστα στην πρόσφατη συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης επιτροπής των Περιφερειών στην Βουλή για την πορεία του ΕΣΠΑ, ο γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Γιαννούσης είπε ότι η Κρήτη είναι η βιτρίνα μας και ότι βγάζουμε ασπροπρόσωπη τη χώρα για πάρα πολλά προγράμματα που εκτελούμε ως Περιφέρεια Κρήτης. Οι απορροφήσεις, οι εντάξεις νέων έργων θα συνεχιστούν με την ίδια δύναμη» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του «για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο ενός σημαντικού έργου για το δήμο Χανίων. Είναι έργο το οποίο θα εκτελεστεί στην περιοχή της Παρηγοριάς, ένα σημείο μικρό μεν αλλά πάρα πολύ επικίνδυνο και νομίζω ότι θα ικανοποιηθεί όλος ο κόσμος για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή αυτή».

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Κέτη Ιερωνυμάκη, η μηχανολόγος-μηχανικός ΤΕ της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Χρυσή Μελισσουργάκη, και ο ανάδοχος του έργου Ιωσήφ Καμπουράκης.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στην μελέτη, συνολικής επιφάνειας 8.100,00 μ2, θα είναι τμηματικές κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου από την γέφυρα του Κλαδισού έως περίπου το Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλου, το οποίο είναι εντός της εγκεκριμένης Πολεοδομικής Μελέτης “Παρηγοριάς”, και επισκευή μικρής κλίμακας (τοπική παρέμβαση) στο επόμενο τμήμα έως την διακλάδωση προς τους Αγίους Αποστόλους (φωτεινοί σηματοδότες).



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση